Nebunia din campionatul judeţean de fotbal continuă cu un alt episod care scade din ce în ce mai mult credibilitatea unui fotbal mic, dar care devine minuscul, excluzându-se prin el însuşi, ca urmare a numeroaselor incidente ce

i-au marcat existenţa. Culmea ultimei etape de Liga a 4 a a constituit-o decizia conducerii echipei AS Singureni de a se retrage din competiţie, din cauza ruşinii aduse de înfrângerea cu 1-8 în faţa liderului Rapid Clejani. După ce aceeaşi echipă, prin conducatorii ei cârcotaşi, a refuzat noua formulă de organizare a returului campionatului, care comasa numărul de jocuri, eliminându-se etapele intermediare, acum, după doar 2 etape disputate, lasă baltă competiţia, când au rămas de disputat doar 6 jocuri pe etapă, în timp ce alte 5 echipe stau, neavând adversari.

Aceste aspecte negative ar trebui să convingă Asociaţia Judeţeană de Fotbal ca, în ediţia viitoare de campionat, Liga a 4a să fie organizată într-o formulă cu mai puţine echipe, dar serioase şi cu capacitatea de a duce până la capăt un campionat întreg. Etapa de sâmbăta trecută, aşa ciuntită cum a fost, a reprezentat un clişeu de fotbal mic şi insignifiant, prin rezultatele ciudate înregistrate. Scorul etapei, dar nu şi al campionatului, l-am consemnat în partida Victoria Adunaţii Copăceni- Dunărea Oinacu – 12-0! Echipa din Oinacu a devenit, iată, deja un partener ideal de antrenament pentru adversarele ei, fotbalul naiv si ineficient pe care oinăcarii îl practică, venind ca o mănuşă pentru cei ce vor să scoată golgheterii campionatului. Victoria Copăceni a devenit, la rândul ei, o pretendentă serioasă la ocuparea locului 4, ultimul care duce în play-off, dup ace contracandidata sa numărul 1, AS Singureni, s-a retras în mod ruşinos. Un alt scor mare a fost înregistrat de AS Scărişoara în partida cu aproape retrogradata Zmeii Ogrezeni, scor 8-2, în timp ce CS Nova Force a învins spectaculos, scor 5-1, pe Voinţa Slobozia, deşi pronosticurile anunţau altceva. În partida suferindelor, AC Malu-Spart – Constructorul Bolintin Deal am înregistrat un scor de forfait: 3-0! Lupta pentru evitarea retrogradării a devenit mult mai spectaculoasă decât cea din fruntea clasamentului. Dar iată rezultatele complete:

– Victoria Adunaţii Copăceni – FC Dunărea Oinacu  12-0

– CS Nova Force – Voinţa Slobozia 5-1

– Constructorul Malu – Spart –  Constructorul Bolintin Deal 3-0

– AS Scărişoara  – Zmeii Ogrezeni  8-2

– Unirea Vânători – Silver Inter Zorile 2-0

– Viitorul Vedea – AS Prundu 3-1

Etapa viitoare arată astfel;

Avântul Floreşti – Constr. Malu Spart

Constr Bol. Deal – Viitorul Vedea

AS Prundu – Unirea Vânători

Silver Zorile- FC Bol. Malu Spart

Dunărea Oinacu – CS Nova Force

Voinţa Slobozia- Rapid Clejani

P.S:  Se pare că echipa AS Singureni

s-a răzgândit în ultimul moment în ceea ce priveşte retragerea, dar, pentru faptul că a depus deja la AJF o cerere în acest sens, are nevoie de aprobarea Biroului Executiv pentru a putea reveni în competitie.

Culese de la Comisia de Disciplină

Odată cu debutul categoriei Onoare, acum când au rămas doar şase jocuri de jucat la Liga a 4 a, au început şi problemele privind eliminările, contestaţiile, baremurile neplătite şi celelalte minuni de la nivel judeţean.

La categoria cartonaşe roşii s-au remarcat:

– Mare Valentin (C.S Joiţa 07), care a fost suspendat pentru 5 etape pentru lovirea cu piciorul a unui adversar (comportare violentă);

– Istrate Dragoş (Săbărelul Ciocoveni)- 4 etape pentru comportare violentă);

– Iulişca Bogdan (Inter Comana) – două etape pentru injurii la adresa arbitrului;

– o etapă de suspendare au primit: Sârbu Silviu (Nova Force), Jelescu Bogdan (Voinţa Slobozia), Drăghici Ion (M.V. Călugăreni), Stan Alexandru (FC Icoana).

Trei echipe au fost penalizate pentru probleme cu jucătorii şi cu… banii! Astfel, Real Hobaia nu a achitat baremul de arbitraj şi de observare şi a fost penalizată cu două puncte, pierderea jocului cu 3-0 fiind amendată şi cu 300 lei.

Comerţul Greaca a folosit jucători substituiţi, motiv pentru care a fost amendată cu 1000 lei şi penalizată cu două puncte.

De asemenea, CS Joiţa 07 a fost penalizată cu două puncte şi amendată cu 1000 lei pentru folosirea unor jucători aparţinând altei echipe.

Conform declaraţiei lui Mihai Circoi, preşedintele Comisiei de Disciplină din cadrul AJF Giurgiu, Comisia este confruntată săptămânal cu decizii dificile, suspendările şi amenzile pe care le aplică (conforme cu regulamentul) displăcând echipelor indisciplinate, dar ele duc la o curăţire a fotbalului judeţean de nereguli şi orice tentative de fraudare a sportivităţii.

Ion ION