Boss-ul liberalilor din judeţul Giurgiu, Lucian Iliescu, a subliniat în cadrul unei recente conferinţe de presă, importanţa unei bune colaborări cu celălalt partid de opoziţie, PSD. Declaraţia a venit la puţin timp după întâlnirea de taină dintre o serie de primari PNL din judeţ şi liderii social-democraţi, întâlnire cu care Iliescu nu a fost de acord.

Deşi a continuat să acuze modul în care subordonaţii săi pe linie de partid au ales să acţioneze, primarul de Giurgiu doreşte să facă, în continuare, echipă cu PSD-ul. “Îi consider pe cei de la PSD partenerii noştri de opoziţie. Cu toate acestea trebuie să fim loiali faţă de membri noştri şi să rezistăm în faţa acţiunilor celor de la PD-L. Le-am demonstrat acestora că putem face echipă, şi le-am dat peste nas” a declarat Lucian Iliescu.

Acesta îi acuză totodată pe cei de la Partidul Democrat Liberal că nu s-au săturat de alegeri, şi că le continuă prin tot felul de măsuri abuzive (episoadele Ulmi, Bulbucata, Singureni sau Bucşani). Ion Rădoi, fostul preşedinte al organizaţiei locale a PSD, este considerat în continuare de Lucian Iliescu, cel care a făcut posibilă “alianţa” la nivel local dintre social-democraţi şi liberali.

“Este necesar să dezvoltăm această relaţie. Domnul Ion Rădoi a fost cel care a respectat această convenţie şi chiar s-a impus atunci când a fost cazul. Cred că ne-am comportat onorabil până acum. Este bine că avem stabilitate în Consiliul Judeţean” a mai adăugat Lucian Iliescu care a concluzionat: “Nu sunt supărat pe cei de la PSD, este bine să facem opoziţie comună. Trebuie să mai şi gândeşti în politica asta, nu doar să dai cu capul în gard”.

Bogdan VLADU