foto 1Vineri seara Cenaclul ”Luceafărul” din Giurgiu, condus de poeta Dunia Pălăngeanu, împreună cu viceprimarul Alexandru Vladu nelipsit de la acțiunile culturale ale giurgiuvenilor, au fost oaspeții grupului ARHAIC din Alexandria (județul Teleorman), într-un concert intitulat   “Baladele iubirii” .

Poeta Dunia Pălăngeanu și folkista Mihaela Stoica au impresionat printr-un recital muzical-poetic de excepție. La rândul său,  Alexandru Vladu a înmânat cu acest prilej premiile Cenaclului literar “Luceafărul” , premiul Cultural “Ion Mihai” 2015 revenind trupei Arhaic, pentru merite deosebite în promovarea muzicii folk, a tradițiilor românești prin cântece și port. O distincție pe care Nicolae Doboș (fondatorul trupei Arhaic) și colegii săi – Sorin Preda și Alex Antonescu – o merită cu desăvârșire. Ca un detaliu inedit  trebuie amintit că  membrii grupului Arhaic  nu se despart niciodată de cămașa românească, pe care – așa cum mărturisesc- o îmbracă cu mândrie,  ceea ce spune mult despre sentimentele românești ale acestora.

După înmânarea premiilor, viceprimarul Alexandru Vladu, teleormănean la origini și un susținător permanent al culturii din orice parte a țării, a precizat că se află la Alexandria în campanie, dar nu una politică, ci una culturală:  ”Sunt bucuros că putem avea un pic de răgaz și pentru muzică și că ne putem lăsa din când în când pătrunși, ca și în această zi, de fiorii culturii. În seara asta mă simt foarte bine în preajma atâtor iubitori de act artistic. Eu sunt viceprimar la Giurgiu și am venit să fac ”campanile” la Alexandria. Însă o ”campanile” în favoarea culturii, nicidecum una electorală. Am văzut mulți tineri talentați aici… Îi mulțumesc foarte mult prietenului meu, Nicolae Doboș, pentru tot ceea ce face pentru fenomenul cultural , spunându-i că îl așteptăm oricând la Giurgiu”…

Nicolae Doboș , la rândul lui, nu a dorit să rămână dator, făcând un portret prietenului său vechi, Alexandru Vladu, care îl măgulește, dar în același timp ne onorează și pe noi, concetățenii acestui om politic , atât de apreciat peste granițele județului nostru, lucru care trebuie să recunoaștem, nu prea  se întâmplă oricui și oricând…

Cuvintele lui Nicolae Doboș vorbesc lesne despre interesul lui Alexandru Vladu pentru cultură, despre prezența sa în toți acești ultimi patru ani de când  este și politician , la toate acțiunile cu caracter artistic la care a fost invitat. Vă oferim alături un filmuleț  în care conducătorul grupului Arhaic redă mai bine ca oricine aprecierea pe care cei din afara granițelor județului o au pentru Alexandru VLADU, și datorită acestuia pentru noi giurgiuvenii, pentru meritul de a fi rămas păstrători ai tradițiilor folclorice, datinilor populare ale acestor meleaguri învecinate.

(T.Florian)

1 COMENTARIU