danton-vladu-650x369

          Prezent în cadrul conferinței săptămânale de presă organizată ALDE Giurgiu în data de 1 aprilie, copreședintele filialei municipale a partidului și candidatul acestuia la funcția de primar al municipiului, Alexandru Vladu, a făcut câteva precizări legate de intențiile pe care le are în cadrul Organizației ,  răspunzând întrebărilor jurnaliștilor, referitoare la câteva subiecte mai ”delicate”…

          Din punctul meu de vedere, am găsit în ALDE o echipă minunată, cu care mă înțeleg și colaborăm foarte bine. Știm ce avem de făcut, urmează să creionăm un program al primarului pentru alegerile locale, ideile le avem deja și în funcție de necesitățile giurgiuvenilor, cu care comunicăm zilnic, vom aranja și completa acest program, în care, repet, prioritar va fi cetățeanul. (…) Vreau să vă mai spun că urmăresc cu mare atenție presa locală și îi apreciez pe toți jurnaliștii, indiferent de politicianul pe care îl susține. Sunt deschis către presă, sunt deschis către colaborarea cu oamenii și mai mult decât atât, în ceea ce privește competiția electorală din vară, vă spun că voi da semnătură pentru toți cei care vor să candideze la funcția de primar, așa cum deja am procedat cu Marius Crăcea… Voi face acest lucru dintr-un motiv foarte simplu – fair play-ul, a declarat Alexandru Vladu.

          Întrebat de jurnaliștii prezenți la conferință dacă apreciază ca fiind oportună atitudinea aleșilor locali care nu au votat proiectele inițiate de primarul Nicolae Barbu pentru dezvoltarea orașului  : amenajarea de parcări, de locuri de joacă pentru copii și de terenuri de sport pentru tineri ,  Alexandru Vladu a precizat: Atâta timp cât consilierii s-au plâns că nu au putut accesa proiectele din pricina faptului că nu a funcționat sistemul electronic, consider că au procedat bine. În plus, nu cred că toate aceste proiecte au trecut prin toate comisiile și, automat, ele nu ajuns la toți consilierii. În orice caz, nu cred că există vreun consilier local care să voteze împotriva dezvoltării orașului.

          Întrebat, totodată, cum comentează excluderea sa din PSD, Vladu a precizat succint: Am câteva sute de prieteni în PSD, care votează PSD la alegerile pentru consilieri, dar la Primărie mi-au spus că mă votează pe mine, pentru că mă cunosc și știu cât de apropiat sunt de nevoile cetățenilor. Cum va proceda conducerea? Îi va da afară pe toți?!

          La finalul întrevederii cu jurnaliștii, întrebat de aceștia dacă este de părere că în timpul celor 4 ani de mandat ai primarului Barbu, toate sumele necesare diferitelor investiții din municipiu au fost alocate legal, Alexandru Vladu a spus că nu se poate pronunța în acest sens, deoarece nu are competența necesară, însă are un singur lucru să îi reproșeze edilului: M-a deranjat faptul că nu m-a solicitat la eleborarea proiectelor, unde puteam să-mi pun și eu amprenta, în calitate de om tehnic, de specialist în domeniul construcțiilor, și asta în condițiile în care eu am participat activ la implementarea acestor proiecte.