aquilaEchipa naţională de ju-jitsu a României, pregătită de profesorul giurgiuvean Ion Chelu, a reuşit să cucerească un număr de trei medalii la Campionatul European de Juniori şi Tineret desfăşurat în capitala Austriei, Viena, între 28 şi 30 mai.

Dintre cei 12 sportivi selecţionaţi pentru acest eveniment, 4 au provenit de la CS Aquila Giurgiu: Alexandru şi Andrei Şotrocan, Flavius Plopeanu şi Ionuţ Mitrea.

Singurul giurgiuvean care a reuşit să urce pe podium a fost Alexandru Şotrocan. Acesta a pierdut finala categoriei -66 de kilograme, în faţa bulgarului Todor Sabaev (scor 9-14).

Fratele geamăn al lui Alexandru, Andrei, a ratat de puţin podiumul, clasându-se în final pe locul 5.

Cei doi au avut un ghinion teribil şi în proba de duo masculin, pierzând pentru o jumătate de punct (scor 78.0 – 78.5) accederea în finală. Adversarii lor, austriecii Roland Riegl şi Sebastian Vosta, aveau să câştige medaliile de aur. Demoralizaţi, fraţii Şotrocan au pierdut şi şansa de a cuceri medaliile de bronz, cedând în faţa unui duo german (scor 92.5 – 96.5).

În afara medaliei de argint obţinută de Alexandru Şotrocan, România a mai cucerit două medalii, prin Andreea Căliman/Alexandra Olteanu (aur, duo feminin) şi Cătălina Mihalache (argint, fighting, -49 kg). Competiţia din Austria a adus la start sportivi proveniţi din 25 de ţări.

Bogdan VLADU