Alexandru ANDREI: „Centura Giurgiu a fost scoasă la licitație de către Consiliul Județean Giurgiu”

0
758

Infrastructura județului reprezintă una dintre prioritățile mandatului meu de parlamentar, de aceea acest pas înainte spre realizarea șoselei de centură a municipiului este o veste foarte bună, care arată că, în timp ce alții vorbesc, noi facem!

„Astăzi, 8 iunie 2022, a fost publicat pe SEAP anunțul Consiliului Județean pentru licitarea lucrărilor la șoseaua de centură a municipiului Giurgiu, o lucrare extrem de necesară.

Potrivit datelor oficiale, valoarea estimată totală a achiziției este de aproximativ 305 milioane lei (fără TVA).
Proiectul este unul complex și prevede că traseul variantei ocolitoare se desprinde din DN 5 din sensul giratoriu al obiectivului “Drum de legatura DN 5 km 60+500 – Șoseaua de centură – Podul Prieteniei km 61+400” continuă pe terenuri agricole, la km 1+000 traverseazp magistrala C.F. 903 Bucuresti – Giurgiu cu un pasaj, dupp care se îndreapta către DC 115 și magistrala C.F. 902 Bucuresti – Videle pe care le traversează prin intermediul unui pasaj. Traseul se continuă pe terenuri agricole, intersectează pe rand, la nivel, DN 5B, DJ 503, DJ 504 unde sunt prevăzute amenajări de tip giratoriu. Între DJ 504 și DN 5C se prevede traversarea canalului de irigații Giurgiu – Răzmirești cu un pod, urmând ca traseul sâ se finalizeze în DN 5C – km 3+900, unde se va realiza un sens giratoriu.
Traseul variantei are o lungime totală de 12,068 km.
Documentația pentru licitație prevede un termen de execuție de 36 de luni, proiectul urmând a fi finanțat din fonduri europene.”