Aleşii, condamnaţi cu suspendare vor rămâne pe funcţii!

0
194

1112Parlamentarii  au prins curaj după ce românii i-au ales cu majorităţi zdrobitoare pe candidații  aflaţi în spatele gratiilor sau cercetaţi de către DNA. în dosare penale. Iată de ce senatorii au decis ca aleşii locali să-şi păstreze mandatele chiar şi în cazul în care vor fi condamnaţi definitiv, dar cu suspendare!?

Cum românii n-au avut nicio problemă să-i aleagă în funcţii pe primarii aflaţi în arest sau urmăriţi penal pentru fapte de corupţie, senatorii n-au ratat momentul şi au profitat din plin de preferinţele alegătorilor la scrutinul din 5 iunie.

Senatul a respins  în aceastăsîptămână cererea preşedintelui Klaus Iohannis de reexeminare a legii privind modificarea Statutului aleşilor locali, astfel că încetarea de drept a mandatului de primar, preşedinte de Consiliu Judeţean, consilier local sau consilier judeţean se va produce doar în cazul unei condamnări definitive la închisoare cu executare şi în cazurile sentinţelor definitive pentru dare sau luare de mită. Astfel, aleşii locali îşi vor păstra mandatele chiar şi în situaţia în care vor fi condamnaţi definitiv la o pedeapsă privativă de libertate cu suspendarea executării pedepsei. Ceea ce înseamnă că edilii condamnaţi definitiv la închisoare cu suspendare vor rămâne fără nicio problemă în fruntea comunităţilor în care au fost aleşi.

Primarii penali au ajuns astfel  în atenţia Ambasadorului SUA la Bucureşti, care spunea  că nu înţelege alegerea unor primari cu probleme penale şi că această decizie transmite un mesaj periculos către SUA şi partenerii internaţionali ai României.                                         

(JURNAL)