De un an la noi în urbe funcţionează, din păcate cu prea multă discreţie, un after school, o formă de internat i-am spune noi ca să fie pe înţelesul tuturor, care se adresează deocamdată copiilor din ciclul primar, clasele I-IV. Cei doi administratori ai societăţii: Ionela Omete, cadru didactic la şcoala nr. 7 şi Dumitrescu Cristina – învăţător la şcoala nr. 1 din Giurgiu gestionează timpul celor 20 de copii înscrişi aici. Atomic Kids- aşa cum se numeşte acest after- school- funcţionează pe str. Grădiniţei nr. 5 B undeva în spatele Bisericii Greceşti, din Centrul municipiului. Ionela Omete ne spunea că prin această formă de educaţie şi supraveghere părinţii pot sta liniştiţi în intervalul în care copiii lor termină cursurile şi ora la care ei se întorc de la serviciu.

„După terminarea orelor de curs copiii sunt aduşi aici de către noi, li se serveşte masa, sunt lăsaţi un timp să se recreeze după care trec la temele ce trebuie pregătite pentru a doua zi” ne explica Ionela Omete. „De două ori pe săptămână copiii care sunt pregătiţi în grupe de vârstă, pot învăţa limba engleză cu un profesor specializat. În fiecare zi ei sunt implicaţi în diferite activităţi de genul audiţiilor muzicale, li se spun poveşti, dezvoltându-li-se îndemânarea cu ore de modelaj, desen sau pictură.

Pe lângă masa de prânz ei beneficiază şi de o gustare, meniul fiind pregătit de un catering cu care am încheiat un contract şi care ţine cont de solicitările noastre dar şi de gustul şi dorinţele copiilor. Toate acestea se desfăşoară sub atenta supraveghere a patru cadre didactice până la ora la care părinţii vin de la serviciu, ora 16.00 sau ora 18.00, numai în zilele lucrătoare şi în timpul anului şcolar fiind o formă de ajutor în primul rând pentru părinţi dar şi pentru copiii care la această vârstă, nu este indicat să rămână nesupravegheaţi.” Cele două învăţătoare ne spuneau că aici copiii sunt extrem de fericiţi că pot socializa între ei, lucru pe care acasă nu-l pot realiza.

„În completarea serviciilor dispunem şi de un medic pediatru care poate interveni de fiecare dată când noi îl solicităm, copiii beneficiind la sugestia părinţilor dar şi a lor de vizite în muzee, de mici excursii în municipiu, de jocuri în aer liber sau vizionarea unor spectacole pentru vârsta lor. Înscrierile se fac în aceste zile la adresa indicată mai sus, ele degrevându-i pe părinţi în primul rând de corvoada temelor făcute cu copiii şi a preluării lor de la şcoală, cineva fiind aici oricând capabil să suplinească autoritatea părinţilor, cu răbdare, dragoste, şi înţelegere. Iată o formă care se pare că a câştigat mulţi adepţi şi la noi în urbe, alte două astfel de after-school deschizându-se în aceste zile la Giurgiu, srl-uri pe care vi le vom prezenta într-un număr viitor.

Florian TINCU

2 COMENTARII

  1. nu spuneti cat costa? la 10 mil trebuie sa ii culce la ei. de unde atata discretie? poate nu functioneaza legal, ci la mica intelegere, poate sunt numai copii de stabi. e vrajeala cu vizite la muzee si excursii.Iar faza cu medicul pediatru nu e dacat o sinecure pt incopetenta lui si o crestere a contributiei. totul e o mu…e!!!sa va fie rusine!!!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.