Jurnal Giurgiuvean

Adunații Copăceni – Dunărea Giurgiu 2-3! Meci de infarct între ocupanta locului 1 și echipa gazdă , locul doi în Liga județeană la fotbal.

 5 goluri, 2 penaltiuri, 3 “roșii” și victorie pentru Dunărea Giurgiu – ăsta a fost bilanțul meciului disputat în data de 27 aprilie la Adunații Copăceni. 

Dunărea Giurgiu s-a impus, miercuri, pe terenul Victoriei Adunații Copăceni, scor 3-2, într-unul dintre cele mai interesante meciuri ale etapei a 2-a a Cupei României, faza județeană.

Am putea spune că asta este frumusețea fotbalului – răsturnările de scor sunt pentru deliciul privitorilor, așa este, dar nu și pentru cei bolnavi de inimă! În meciul contra echipei din Adunații Copăceni, Dunărea Giurgiu s-a jucat cu cordul fanilor săi, având două reprize  diametral opuse: pe prima a pierdut-o cu 2-0, iar pe cea de-a doua a câștigat-o  cu 3-0. A fost 3-2 la final, iar giurgiuvenii s-au calificat astfel în semifinalele competiției.

Vremea , excelentă pentru fotbal… Partida a pus față în față două echipe  ce ocupau locurile doi (gazdele),  respectiv unu ( oaspeții), apropiate ca valoare . într-un meci care a avut de toate.

De precizat că giurgiuvenii de la Dunărea au fost susținuți pe tot parcursul întâlnirii din  Adunații Copăceni, din tribună de către viceprimarul Municipiului Giurgiu, prof.Marian Damian și de către prof. Mirel Marin- directorul manager al echipei Dunărea Giurgiu.

Prima  parte a meciului  a aparținut  gazdelor care au reușit să intre la cabine cu două goluri pe tabela de marcaj, marcate de Ionuț Marin.

În repriza a doua giurgiuvenii au revenit în joc și au reușit prin Florescu, Matache (din penalty) și Constantin Toni, să aducă victoria giurgiuvenilor. Mai trebuie amintit că în minutul 79, Ciupitu , de la echipa gazdă a ratat un penalty, la scorul de 2-2!

Partida nu a fost scutită de o doză de dramatism…Astfel într-un interval scurt de timp, arbitrul  a eliminat doi jucători din tabăra gazdelor pentru cumul de cartonase. Mai întâi, Petru Tănase min. 90 + 2, urmat de Ionuț Marin 90+ 4.

De cartonașul roșu nu a scăpat nici antrenorul gazdelor, Petre Pănescu. Oficialul din Adunații Copăceni a fost trimis în tribune pentru cumul de cartonașe . Partida a fost arbitrată de Ionuț Nanu, un arbitru mediocru, cu multe ifose...”Așa este când arbitrezi junioare fete”, comentau câțiva dintre cei aflați în tribune.

În consecință așa s-a scris povestea unui meci nebun, extrem de disăutat după cum arată și scorul de pe tabelă… Felicitări ambelor combatante, pentru că au furnizat un adevărat regal de fotbal , care a cam lipsit în ultimele etape din Liga condusă de Barbu!

A fost un joc cu două reprize diametral opuse! Știam că echipa din Adunații Copăcenii joacă  bine. Am început relaxații meciul, iar gazdele a condus ostilitãțile în prima parte. Noi am jucat mai bine în repriza secundã, și am reusit sã fructificăm  cele trei ocazii de gol.O victorie este o victorie, iar noi trebuie să ne bucurăm de ea”, a declarat după meci prof. Mirel Marin diirectorul manager al Clubului Dunărea Giurgiu.

Componența celor două echipe:

                                   Victoria Adunații Copăceni:

Duță,I.Marius, A.Terețoiu, Andrei, M.Trețoiu, Păun,Costin,Ciupitu,Aldea, Tănase, I.Marin. Rezerve : Lixandru,Ursu, Dincă, Stanciu, Frunză. Antrenori: Petre Păunescu și Ion Văduva.

                                                Dunărea Giurgiu:

Stanciu, Dumitru,  Bălțat, T. Constantin , Popescu , Matache, Florescu, Tacci, Blaga. Rezerve: A.Constantin,G.Mina, Mina, Dima,Slate,Pitulice,Chiran. Antrenor: Prof.Dorian Gîrlea

(Costel Spînu ; Foto: Costel Nicolae )

Exit mobile version