bratuVineri 11 decembrie, în sala restaurant a hotelului  ”Sunny” din Vama Giurgiu, Bogdan BRATU a organizat o conferință de presă, cu dorința de a explica o serie de nereguli privind o licitație  consumată în primăvara acestui an .

După cum am aflat ulterior  reprezentanții  societății au dorit să reclame  presei legalitatea  licitației desfășurate la începutul acestui an (15 ianuarie 2015), licitație organizată de către cDGASPC Giurgiu, cu scopul  încheierii unui contract pe o perioadă de 4 ani, în valoare de 130 de miliarde de lei,   pentru asigurarea  hranei copiilor și bătrânilor din centrele de asistență socială la nivelul județului Giurgiu, licitație la care a participat și  firma S.C. Sunny.

După cum declara Bogdan Bratu la licitație a mai participat o firmă din Bragadiru, care de fapt are mai multe sedii și mai multe denumiri , Libro Events – după cum declara gazda  conferinței de presă,  o firmă controversată din România despre care Bogdan Bratu spunea că este amestecată în mai multe scandaluri prezentate de presă privind calitatea prestațiilor sale. După ce a prezentat cadrul  încărcat de tensiune în care s-a desfășurat licitația , Bogdan Bratu a mai declarat că a făcut în acest sens o plângere penală și că din primele investigații ale organelor de anchetă bănuielile privind problemele de legalitate din activitatea firmei Libro Events s-ar fi confirmat :

(…) firma (n.n. – Libro Events) nu a îndeplinit caietul de sarcini obligatoriu … Trebuia să aibă 4 mașini, ei au avut doar două; trebuia să aibă certificat ISO, al lor este fals, plus că s-a descoperit în urma controalelor ISU că hotelul Olimpia din București, deținut de firma ”Libro Events” nu are autorizație și e închis la ora actuală, dar ei în continuare prepară hrana pentru copii în acel sediu; mâncarea la Giurgiu este transportată laolaltă cu produsele de curățenie – pentru că firma are și un contract de curățenie în Vamă și la ANAF. Nu mi se pare normal să facă așa ceva. Și nimeni nu ia nicio măsură… – a mai spus Bogdan Bratu care sublinia faptul că în urma acestui contract ar fi oferit un număr  80 de locuri de muncă unor persoane  din județul Giurgiu…

În zilele următoare promitem că vom sta de vorbă cu reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Giurgiu pentru a limpezi acest conflict, convinși că se va ajunge la o soluție care să nu greveze distribuirea hranei către persoanele asistate social, beneficiarii acestor servicii. În privința moralității firmei de catering ”Libro Events” articolele apărute în ultimii ani în presa  națională ne-au confirmat faptul că societatea mai sus numită a nemulțumit  destule instituții de stat cu care a încheiat contracte de tot felul, dar din păcate nu tot ce este imoral este și ilegal în România, drept pentru care înainte de a ne pronunța vom aștepta mai întâi părerile și eventual măsurile celor ce pot interveni în acest caz pentru ca adevărații beneficiari ai acestor servicii, persoanele instituționalizate, să nu sufere… 

(Teodora Nicolau)

Cine este această firmă LIBRO EVENTS…

România tv.net , respectiv  Iulian Tudor scria în BUSINESS CLUB în data de 17.09.2014 despre controversata firmă din Bragadiru următoarele: O firmă de catering va face curățenie la metrou. Contractul: 9 milioane de euro. Metrorex încheie un contract de nouă milioane de euro cu o firmă de catering. Iar contractul este pentru curăţenia la metrou. Nu au nici o legătură cele două activităţi între ele, dar la o companie de stat se poate. Mai mult, firma apărut din senin la metrou, nu are nicio legătură cu domeniul însă are in spate câteva istorii cel puţin interesante.

Curățenia la metrou va fi făcută în următorii patru ani de Libro Events care și-a luat ca asociat Supercom. Aceasta din urmă este o firmă specializată, dar pare a fi adusă doar pentru a oferi legitimitate. Libro Events s-a ocupat direct de curațenia metroului aproape cinci luni, după ce regia de transport a reziliat contractul cu Romprest, firma care asigurase salubritatea timp de 11 ani. Și curățenia în acele cinci luni a lăsat mult de dorit.

„Au participat, au îndeplinit condițiile și i-am calificat. De fapt, nu eu, ci comisia”, spune Aurel Radu, director general Metrorex.

Libro Events este o firma înregistrată în județul Ilfov. Site-ul de prezentare al companiei, librocatering.ro, arată că firma este specializată în servicii de catering.

Însa la Registrul Comerțului, unde datele au fost actualizate în iulie, la obiectul de activitate este trecută și curățenia clădirilor.

Acționarii Libro Events sunt doi tineri de 26 de ani, însă aceștia ar putea fi doar un paravan.

Potrivit unor informații din presă, în trecut, aceeași firmă s-a numit AMMA General Store, implicată în mai multe afaceri care au ridicat semne de întrebare. Jurnalistul  Cătălin TOLONTAN  a dezvăluit că firma respectivă a închiriat de la clubul sportiv bucureștean Olimpia hotelul, restaurantul și barul pe care le deținea. Contractul s-a semnat după renovarea lor cu bani de la stat. Toate acestea s-au întâmplat când la conducerea clubului era Mihaela Neagu, instalată în funcție de fostul ministru al Tineretului și Sportului Monica Iacob Ritzi. Potrivti informațiilor vehiculate de presă, AMMA General Store, actuala Libro Events, aparținea chiar Mihaelei Neagu.

„S-a prezentat în numele companiei la negocieri, probabil o conduce, deși nu este trecuta în actele de constituire a firmei”, spune Ion Rădoi, liderul sindicaliștilor de la metrou.

Surse din Metrorex susțin că lucrurile nu sunt bătute în cuie cu înțelegerea de 9 milioane de euro. Libro Events a avut un contract cu Ministerul Dezvoltării al lui Liviu Dragnea pe care nu l-ar fi dus la îndeplinire, ceea ce l-a supăarat pe vicepremier. O firmă care nu respectă un contract cu statul nu ar trebui să mai aibă acces la licitațiile publice.

Istoric extrem de controversat…

Oana Petcu o altă jurnalistă din presa națională scria cu un an în urmă, în legătură cu aceeași firmă : De asemenea, societatea din Bucureşti a mai contestat, luna trecută, una dintre licitaţiile, de data aceasta, a Serviciului Public de ImpoziteTaxe şi alte Venituri ale Bugetului Local (SPITVBL) Constanţa, nemulţumită de comunicarea rezultatului procedurii emis în cadrul atribuirii contractului de achiziţie publică de servicii având ca obiect „Prestări servicii de curăţenie“. Contestaţia a fost respinsă şi în acest caz. Libro Events SRL are un istoric foarte controversat, potrivit presei centrale. Firma deţinută de Georgiana Ivan, de 25 de ani, şi Alexandru Cristian Micu, de 26 de ani, s-a numit iniţial Amma General Store, avea sediul în Bragadiru şi se ocupa de catering.

Cancan.ro scria că Amma General Store era patronată deMihaela Elena Neagu, de 37 de ani, cei doi asociaţi de mai sus fiind doar interpuşii ei. Fostă lucrătoare la o benzinărie din LehliuNeagu a ajuns director al Complexului Olimpia, din subordinea Autorităţii Naţionale pentruSport şi Tineret. În 2013, a fost dată afară, în urma unui audit care a evidenţiat numeroase nereguli financiare, strânse într-un dosar instrumentat în prezent de DNA pe numele ei. Printre neregulile descoperite, au fost şi contracte atribuite ilegal firmei sale, Amma General Store, rebotezată Libro Events, în cele din urmă reieşind că asociatul interpus Alexandru Cristian Micu era şoferul şi concubinul ei. În acelaşi timp, Libro Events a obţinut mai multe contracte pentru servicii de curăţenie la MetrorexSpitalul Floreascadin Capitală etc, despre care se susţine în presa centrală că sunt ilegale.

Oana PETCU

Alte DEZVĂLUIRI despre firma de catering … Iată cine sunt acţionarii…

 Metrorex este un butoi cu pulbere dupa ce milionarul Aurel RADU a dat fara licitatie contractul de salubrizare unei firme de catering din Bragadiru. Reporterii Cancan.ro au aflat ce se ascunde cu adevarat in spatele acestei „inginerii”.

Afacerile directorului Metrorex ies una cate una la iveala. In timp ce el se afla pe Coasta de Azur, Metroul a incheiat contractul cu Romprest, punand pe liber 380 de angajati. Si totul pentru a favoriza o firma din Bragadiru, care, in ultimii ani, s-a aflat in mijlocul mai multor scandaluri legate de gestionarea frauduloasa a banilor publici.

In 2010, Metrorex si Rompres incheiasera un contract valabil pana in 17 ianuarie 2014, contract prin care 380 de angajati ai firmei de salubritate se ocupau de curatenia metroului. Spre finalul anului 2013 insa, „nababul” Aurel Radu a facut in asa fel incat sa intrerupa colaborarea cu Romprest si sa incredinteze curatenia metroului unei firme obscure din Bragadiru, respectiv „Libro Events”.

La Registrul Comertului, aceasta figureaza cu doi actionari: Georgiana Ivan cu 21% si Alexandru Cristian Micu („Mac”)  cu 79%.

Firma „Libro Events” este o societate redenumita. În trecut, ea purta numele „Amma General Store” si a fost implicata in numeroase scandaluri publice. In spatele acestui paravan se afla Mihaela Elena Neagu („Miky”) care initial a fost operator la pompa la o benzinarie din Lehliu, dar apoi a ajuns afacerista. Mai mult, aceasta a fost instalata ca director al Complexului Olimpia, organism de stat in subordinea Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret (ANST). In 2013, Neagu a fost insa indepartata de la Olimpia, in urma unui audit care a scos in evidenta o sumedenie de nereguli financiare girate de ea. Printre numeroasele acuzări, ea a fost denuntata si pentru faptul ca a directionat banii Complexului Olimpia catre „Amma General Store SRL”.

Se pare insa ca actionarul Micu nu este altcineva decat soferul intim al Mihaelei Neagu. Mai multe zile la rand, Micu a fost surprins de cancan.ro in timp ce o lua si o aducea acasa pe Mihaela Neagu cu un autoturism BMW sau ii facea acesteia cumparaturile. Altadata, a condus-o la coafor, unde a asteptat-o trei ore. Mai mult, se pare ca intr-una dintre seri, Micu a innoptat la „Miky”.

(Publicat: Marţi, 29 Aprilie 2014 )

 

 

1 COMENTARIU