În perioada 20 – 23 mai, la Cluj s-a desfăşurat Festivalul Naţioanl  de teatru amator „Hristioniada liceelor”, manifestarea ajunsă anul acesta la a IX – a ediţie şi organizată de Consiliul Judeţean al Elevilor Cluj.

După etapa preselecţiei, în etapa finală au fost admise nouă trupe din diferite oraşe ale ţării. Printre acestea s-a numărat şi trupa giurgiuveană „Ex Toto Corde” care a prezentat spectacolul „Hoţul de mărgăritare”, de Bartolomeu Valeriu Anania.

Spectacolul se jucase cu o săptămână în urmă pe scena Centrului Cultural „Ion Vinea”, unde publicul – însumând mai bine de 250 de persoane – se arătase încântat de prestaţia tinerilor actori amatori, răsplătindu-i cu aplauze prelungi.

Şi la Cluj giurgiuvenii

s-au bucurat de acelaşi cald entuziasm al spectatorilor, însă de data aceasta a fost ceva în plus – aprecierea juriului. Astfel trupa „Ex Toto Corde” a obţinut două premii: unul, locul I pentru cel mai bun actor în rol secundar – prin elevul seminarist Florin Stan – şi un altul, locul III la secţiunea Spectacole, pentru evoluţia întregii trupe care a fost alcătuită din: Daniel Necula, Sergiu Culcea, Doru Rusu, Cristi Muşat, Florentin Umbră, Ionuţ Matei, Andreea Mîniceanu, Iulia Radu, Crina Dora Brăniştăreanu, Florin Stan.

JGR