politia-rutiera-amenzi-doua-milioane-lei-18461203       În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri din cadrul I.P.J. Giurgiu au acționat în sistem integrat împreună cu polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, pe principalele drumuri naționale și județene, precum și în municipiul Giurgiu, respectiv orașele Bolintin Vale și Mihăilești, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora cauzate de încălcarea de către conducătorii de vehicule, a normelor privind circulația pe drumurile publice.

          Polițiștii rutieri au desfășurat în municipiul Giurgiu și zona orașelor Bolintin Vale și Mihăilești acțiuni punctuale pe linia depistării și sancționării conducătorilor auto care încalcă normele rutiere privind prioritatea de trecere, a celor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice, care depășesc regimul legal de viteză sau efectuează depășiri neregulamentare.

          Cu ocazia activităților desfășurate de polițiștii rutieri, în ultimele 24 de ore au fost constatate și aplicate 158 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 33.000 lei, fiind reținute 11 permise de conducere (pentru neacordare de prioritate, depășirea regimului legal de viteză, consum de băuturi alcoolice, depășiri neregulamentare, etc.) și retrase 4 certificate de înmatriculare.

          Polițiștii au constatat 5 infracțiuni rutiere (2 pentru vătămare corporală din culpă, 2 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat/neînregistrat și 1 de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere) și desfășurat activități specifice cu ocazia a 2 accidente ușoare produse pe raza de competență a județului Giurgiu.

          Marți, 29 martie a.c., acțiunile polițiștilor vor viza depistarea și sancționarea conducătorilor auto care încalcă normele rutiere privind prioritatea de trecere, a celor care efectuează depășiri neregulamentare, șoferilor care depășesc regimul legal de viteză dar și a pietonilor care traversează neregulamentar.

          În zilele de 30 și 31 martie polițiștii rutieri vor desfășura, în cooperare cu inspectori din cadrul Regiei Autonome Registrul Auto Român, acțiuni punctuale de control a stării tehnice a autovehiculelor cu masa de până la 3,5 tone și a celor care efectuează transport de persoane în regim taxi, ce vor viza reducerea riscului rutier, prin sancționarea nerespectării normelor rutiere și a defecțiunilor tehnice.

          În concret, echipajele mixte de polițiști rutieri și inspectori RAR vor verifica în cadrul filtrelor rutiere sistemul de frânare și de direcție al autovehiculelor, sistemul de reducere a zgomotului și emisiilor poluante, instalația de iluminare și semnalizare, starea anvelopelor, suspensiei, etc. Totodată se va verifica corespondența între datele înscrise în certificatul de înmatriculare și autovehicul, existența I.T.P., verificarea Certificatelor de agreare pentru activitatea de transport în regim de taxi.