La data de 30 august poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu au acționat împreună cu inspectori din cadrul Direcției pentru Agricultură Județeană Giurgiu pentru combaterea comerțului ilegal cu legume, fructe, a producerii și comercializării alcoolului și produselor din alcool pe raza municipiului Giurgiu. Cu ocazia acțiunii polițiștii au verificat 9 societăți comerciale din municipiul Giurgiu, aplicând 3 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și Legii nr. 312/2003, privind producerea și comercializarea legumelor.

De asemenea în urma controlului efectuat la o societate comercială specializată în distribuție, din municipiul Giurgiu, a fost identificată cantitatea de 314 recipiente tip PET, de 2 litri, conținând vin alb de masă, de proveniență Republica Bulgaria, pentru care reprezentanții societății nu a putut prezenta buletine de analiză.
Întreaga cantitate de vin a fost indisponibilizată fiind susceptibilă de a fi contrafăcută, ridicându-se probe în vederea efectuării de analize de laborator.