10312681_975022432567374_1272857025326831633_nAgenţia pentru Protecţia Mediului Giurgiu, organizează, în perioada 1-2 februarie, la sediul instituţiei, o serie de acţiuni dedicate Zilei Mondiale a Zonelor Umede, la care vor participa preşcolari şi elevi de la şcolile din municipiu.
‘ În fiecare an pe data de 2 februarie este sărbătorită Ziua Mondială a Zonelor Umede, iar cu acest prilej, în acest an, deschidem şirul acţiunilor dedicate acestei activităţi luni, 1 februarie, cu o întâlnire la care îi avem ca invitaţi pe preşcolarii de la grădiniţa numărul şase din municipiu care vor viziona un film tematic la sediul agenţiei, iar acţiunea va continua şi marţi, 2 februarie, cu elevii şcolii gimnaziale Academician Marin Voiculescu din municipiu care vor participa la un concurs de fotografie şi creaţie literară’, a declarat Ramona Luca, de la Biroul de presă al APM Giurgiu.
Ea a menţionat că atât la nivel naţional cât şi internaţional „este acordată importanţă zonelor umede deoarece în aceste zone trăiesc sute de specii de plante,păsări şi animale”.
‘Balta Comana şi Cama Dinu din judeţul Giurgiu sunt două zone importante care au fost declarate arii protejate în categoria zonelor umede şi pot spune că atât pentru pentru pentru ţara noastră cât şi la nivel internaţional aceste zone umede sunt importante pentru habitatul păsărilor acvatice, al plantelor şi al animalelor’, a completat Ramona Luca.
Potrivit specialiştilor de mediu, zonele umede sunt „întinderi de bălţi, mlaştini, turbării, ape naturale sau artificiale, permanente sau temporare unde apa este stătătoare sau curgătoare şi au valoare ştiinţifică, recreativă şi economică în condiţiile în care sunt gestionate corect” prin diversitatea de plante, păsări şi animale care se dezvoltă aici, un exemplu fiind Balta Comana, denumită de specialişti ‘a doua deltă’ din România.

AGERPRES

1 COMENTARIU

  1. Cand ii vezi pe acesti copii de varsta prescolara privind cu interes,uimire si atentie profunda probabil niste imagini prezentate de doamna educatoare,stai si te intrebi,cum poate oare o doamna,o femeie romanca,aflata la varsta cand ar putea fi mamica sau chiar bunica unor asemenea copilasi,sa zica si sa scrie ca „manifestatiile care au avut loc in tara noastra si in strainatate in favoarea familiei Bodnariu din Norvegia sunt orchestrate de rusi,si ca Serviciul de Informatii Externe ar trebui sa intervina sa contracareze asemenea diversiuni”? Aceasta (ne)distinsa doamna semneaza cu numele de Alina Pippidi Mungiu ,dar spre deosebire de dna Gorghiu ,care merita diminutivul de Alinutza (o fiinta cu infatisare delicata si fragila),doamnei cu pricina i s-ar putea spune …Alinoaia (nu numai din cauza infatisarii). Frunzarind presa centrala (Evenimentul Zilei s.a…) aflam ceea ce stia tot orasul si tot satul,ca Fundatiile si Asociatiile din care face parte doamna Mungiu sunt sponsorizate din strainatate,inclusiv din Norvegia! Si atunci,incerci sa pricepi de ce multi boieri moldoveni si munteni erau scurtati de cap de catre un domnitor „iute la manie si de graba varsatoriu de sange”,cand credea ca vreun supus are de gand sa-l tradeze!