Acţiuni de prevenire a criminalităţii în municipiul Giurgiu

0
134

politie În perioada 16-17.05.2016, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalități din cadrul I.P.J. Giurgiu au desfășurat activități de prevenire în cadrul Programului Național de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor la Școala Gimnazială cu clasele I-VIII nr.2 „Mircea cel Bătrân” din municipiul Giurgiu, județul Giurgiu.

Polițiștii le-au prezentat elevilor și cadrelor didactice reglementările din Noul Cod Penal privind răspunderea penală a minorului, aspecte privind disparițiile de minori, violența verbală și violența fizică în unitățile de învățământ, prevenirea consumului de alcool și substanțe etnobotanice, legislația care sancționează traficul și consumul de droguri în România, cauzele care îi determină pe tineri să consume droguri, precum și implicațiile, respectiv efectele acestora.

Totodată au fost discutate aspecte de interes privind prevenirea traficului de persoane, siguranța pe rețelele de socializare, absenteismul școlar și nu în ultimul rând siguranța rutieră, respectiv riscul de victimizare a minorilor prin accidente rutiere.

Activitățile pe această linie vor continua și în celelalte unități de învățământ din mediul urban și mediul rural din județul Giurgiu, având în vedere că siguranța în școli reprezintă o prioritate a polițiștilor giurgiuveni.

De asemenea, polițiștii au desfășurat pe raza municipiului Giurgiu și activități de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului, a înșelăciunilor, loviri sau alte violențe, în cadrul cărora membrii comunității au fost atenționați cu privire la existența unor fapte și tentative ale unor persoane rău intenționate de a comite înșelăciuni, furturi de bunuri și sume de bani din locuințe, prin diverse moduri de operare.

Pentru informarea cetățenilor au fost distribuite pliante și materiale de prevenire.

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalități din cadrul I.P.J. Giurgiu vor continua acțiunile și în alte zone predispuse la comiterea infracțiunilor de înșelăciune din mediul urban și rural din județul Giurgiu.