După ce am fost primii care au semnalat nedemna postură în care se află în prezent clădirea unuia dintre simbolurile municipiului Giurgiu, Liceul Ion Maiorescu, dorim să fim şi primii care să solicităm implicarea in corpore a autorităţilor locale, dar mai ales a oamenilor politici, mulţi dintre ei investitori profitabili la origini. Sunt voci care consideră că formaţiunea politică sau persoanele publice ce vor marja la această acţiune, hotărând

într-un fel sau altul, rezolvarea acestei probleme, vor câştiga în acelaşi timp un uriaş capital de imagine în vederea viitoarelor alegeri locale. Asta ţinând cont de numărul mare de elevi ce învaţă aici, respectiv de numărul de părinţi ai  acestora. Logo-ul sub care se desfăşoară acţiunea de strângere a fondurilor necesare refacerii imobilului vechi al liceului: „Daţi un leu pentru liceu”  (slogan inspirat de acea acţiune caritabilă la nivel naţional desfăşurată cu mulţi ani în urmă, sub genericul „Un leu pentru Ateneu!” care a salvat un monument important al Capitalei şi totodată al românilor), invită astăzi pe giurgiuveni, şi nu numai, la sprijinul material necesar refacerii celei mai nobile şi mai titrate instituţii de învăţământ din Giurgiu, de trecutul căreia se leagă numele unor importante personalităţi ale României, foşti elevi sau profesori în cadrul acestui liceu, de-a lungul vremii. Propunem ca urna din holul liceului să aibă o serie de replici ce ar putea fi amplasate în holurile unor instituţii şi bănci din locurile cele mai aglomerate ale oraşului, iar fiecare elev al liceului să lanseze pe noul site web realizat în acest scop, câte o solicitare de donaţii către orice cunoştinţă, din oraş sau din ţară, către instituţiile Guvernului, către firme şi investitori de pretutindeni. Căci, vorba românului: „Nu ştim când şi de unde poate sări iepurele!” Aşa cum declara de curând avocat Emil Vucă, prim vice-preşedinte al PSD Giurgiu şi consilier local: „ Această acţiune de colectă pentru ajutorarea imobilului liceului nu trebuie să rămână izolată, între graniţele municipiului. Ea trebuie cunoscută de oricine este legat prin ceva de acest edificiu de educaţie, pentru oricine preţuieşte  acest oraş, pe aceşti oameni şi generaţia tânără a acestei comunităţi…” Trebuie amintit că valoarea totală ce ar fi necesară pentru refacerea clădirii „istorice” a liceului se ridică la 5,5 milioane lei.

Deja un grup de iniţiativă format

dintr-un fost director al liceului Ion Maiorescu, profesorul pensionar Ion Dincă, actualul director al liceului – Ion Baiarac şi liberalul George Csender, părinte de elev al acestui liceu, contactează săptămânal firme, instituţii şi investitori locali capabili să vină în sprijinul acestei iniţiative. Atât  aceştia, cât şi reprezentanţii municipalităţii, ar putea să se gândească, de ce nu!,  şi la organizarea câtorva spectacole cu scop caritabil şi chiar la tele-don-uri pe cele două posturi de televiziune locale. Orice mijloc şi orice formă de ajutor  vor fi bine primite şi totodată mediatizate de către noi, presa. În acest scop îi solicităm pe toţi aceia care doresc să ia legătura cu grupul de iniţiativă creat, să contacteze redacţia „Jurnal giurgiuvean” pe adresa de site din caseta redacţională sau să ne sune la numerele noastre de telefon. Primii care nu trebuie să uite îndemnul: „Daţi un leu pentru liceu!” sunt părinţii elevilor ce învaţă aici, dar mai ales politicienii pe care comunitatea i-a ales tocmai pentru a-i veni în ajutor atunci când trebuie rezolvată o problemă majoră ca cea numită: „Liceul Ion Maiorescu”! Hai, renunţaţi la un mic răsfăţ, de o clipă şi „Daţi un leu pentru (acest) liceu!”

Redacţia

1 COMENTARIU

  1. Sunt o fosta eleva a liceului ÏON MAIORESCU…care a preferat dupa terminarea facultatii sa se intoarca in orasul natal.
    Vreau sa va spun, ca atunci cand trec prin fata Liceului, care arata ca o ruina, cand vad geamurile sparte si efectiv o nepasare din partea autoritatilor, si a tuturor, nu de putine ori mi-au dat lacrimile…cat de frumos era acest liceu …pe „vremea mea”si chiar a mamei mele , care tot aici a invatat!
    Si ce profesori extraordinari erau…dl Dinca, Dl Bulboaca, DL, Mircescu…UNII MAI SUNT SI AZI -D-na Georgescu, o adevarata DOAMNA , D-na Chitu..d-ra Tanase si multi altii!
    Haideti sa facem ceva cu adevarat, NOI CETATENII ACESTUI ORAS SI NOI, FOSTII DISCIPOLI AI ACESTUI LICEU!!