Jurnal Giurgiuvean

Acțiune pentru verificarea transportului public de marfă și persoane, desfășurată de Direcția Județeană de Transport Giurgiu

Reprezentanții Direcției Județene de Transport Giurgiu au desfășurat, recent, împreună cu polițiștii Serviciului Rutier, o acțiune în zona orașului Bolintin Vale, pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, urmărindu-se respectarea normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și transportului de marfă.

Astfel, vineri, 13 mai, între orele 6:00 și 12:00, serviciul Control Trafic al Direcției Județene de Transport a desfășurat din nou o acțiune comună de control, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, în zona localităților Palanca, Bolintin Deal și Joița (DJ601, DJ602 și DJ401A).

Pentru această acțiune a fost deplasat în zonă un echipaj care avea în dotare o instalație mobilă de cântărire axă cu axă, cu scopul determinării încadrării în limitele de greutate a autovehiculelor rutiere de transport marfă, cu masa maxim autorizată peste 16 tone.

Au fost verificate documentele de transport a peste 30 de autovehicule care transportau materiale de balastieră, aplicând până la finalul acțiunii nouă sancțiuni contravenționale cu amendă pentru depășirea masei totale autorizate, în sumă totală de 12.000 lei (depășire până în 5% a limitei legale de greutate).

Tot cu această ocazie, polițiștii de la Serviciul Rutier au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 38.050 de lei.

Dintre acestea, 13 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 7 la O.G. nr.43/1997 privind regimul drumurilor, 2 la H.G. 1373/2008 privind reglementarea furnizării și transportului rutier de bunuri divizibile pe drumurile publice din România și 3 pentru alte abateri la regimul circulației rutiere.

În cadrul acțiunii, au fost legitimate 116 persoane și controlate 102 autovehicule.

Polițiștii rutieri au verificat legalitatea tipului de transport, deținerea și verificarea documentelor necesare efectuării transportului de persoane, respectarea capacității autovehiculului și a traseului stabilit, totodată au fost verificate documentele conducătorilor auto și testarea alcoolscop a acestora.

(Jurnal)

Exit mobile version