politie piata
Poliţiştii giurgiuveni au desfăşurat o acţiune în Piaţa Centrală în urma căreia au  aplicat sancţiuni şi au confiscat marfa comercianţilor ilegali de legume şi fructe.

Astăzi, 05 iunie a.c., peste 30 de poliţişti de la Serviciul pentru Investigarea Criminalităţii Economice şi Poliţia Municipiului Giurgiu au acţionat în Piaţa Centrală, din municipiul Giurgiu, pentru a verifica modul de desfăşurare a activităţilor economice, de valorificare de către producătorii agricoli, persoane fizice, a produselor agricole proprii şi de exercitare a comerţului cu aceste produse.

În urma acţiunii poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 30.000 lei şi au ridicat pentru continuarea cercetărilor aproximativ o tonă de legume şi fructe.

Administratorul pieţii a fost sancţionat contravenţional cu suma de 20.000 lei pentru că nu a organizat spaţii de vânzare distincte, rezervate în exclusivitate producătorilor agricoli persoane fizice deţinătoare ale unui atestat de producător şi ale unui carnet de comercializare pentru valorificarea produselor din sectorul agricol obţinute din gospodăria/ferma proprie şi pentru nerespectarea procentului de alocare a spaţiilor de vânzare destinat acestora.

Poliţiştii au întocmit pe numele unui comerciant dosar penal pentru comiterea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Acţiunile poliţiştilor vor continua pentru prevenirea şi stoparea comerţului ilegal din pieţe sau târguri.