Accident GostinuLa data de 15.08.2014, ora 20.20, poliţiştii de la Poliţia Municipiului Giurgiu au fost sesizaţi prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, de către o femeie din comuna Gostinu, judeţul Giurgiu, cu privire la faptul că în faţa locuinţei sale o persoană a fost lovită de un  autoturism, care a părăsit locul accidentului.

La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Biroului Rutier de la Poliţia Municipiului Giurgiu, care din cercetările efectuate, au stabilit că P. M. I., un tânăr de 24 de ani, din comuna Gostinu, judeţul Giurgiu, în timp ce conducea autoturismul  pe Uliţa 10, din localitatea Gostinu, judeţul Giurgiu, din cauza neadaptării vitezei, a pierdut controlul asupra direcţiei, a părăsit partea carosabilă şi a accidentat mortal pe N. P., un bărbat de 65 ani, din aceeaşi localitate, care se afla pe marginea drumului.     După producerea accidentului, conducătorul auto a părăsit loculul faptei, fiind găsit de poliţişti la domiciliu.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilo-test, care a indicat valoarea de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i-au fost recoltate probe biologice (de sânge) în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tânărul este cercetat în stare de libertate pentru comiterea infracţiunilor de  ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.