Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – S.P.F. Corabia au depistat în zona de competenţă patru cetăţeni români care foloseau la vânătoare un câine din rasa ogar.

Joi 29 august, ora 5.00 dimineața, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Corabia, judeţul Olt, împreună cu reprezentanţi ai Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii braconajului cinegetic.
Aceştia au depistat în zona de competenţă patru cetăţeni români cu vârste cuprinse între 19 şi 32 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Olt, care foloseau la vânătoare un câine din rasa ogar şi un proiector de mașină cu care încercau să ”paralizeze” prada. Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanelor în cauză acte premergătoare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de vânătoare prin folosirea ogarilor sau a metişilor de ogari, iar iepurele vânat, găsit asupra acestora, şi câinele din rasa ogar au fost predaţi A.J.V.P.S. Olt.