A murit jurnalistul Doru Dinu Glăvan, preşedinte al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România

0
286

Preşedintele Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, jurnalistul Doru Dinu Glăvan, a murit duminică, 31 octombrie 2021, la vârsta de 75 de ani, din cauza unor complicații cauzate de infectarea cu Covid-19.

Vestea a fost confirmată de UZPR, forul care reuneşte lucrători din breaslă cu o experienţă notabilă.

Născut la 7 iunie 1946, Doru Dinu Glăvan se îmbolnăvise de Covid-19 şi ţinuse să meargă în oraşul său natal, Reşiţa, pentru a se interna în spital – simţindu-se mai în siguranţă în mediul unde activase toată viaţa.

Organismul său a cedat însă în faţa bolii. „S-a stins din viaţă jurnalistul Doru Dinu Glăvan, preşedinte al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (7 iunie 1946 – 31 octombrie 2021) Doru Dinu Glăvan, preşedinte al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, cunoscută personalitate a presei româneşti, s-a stins din viaţă la Reşiţa, oraşul său natal, în urma unor complicaţii generate de infectarea cu COVID-19”.

În vârstă de 75 de ani, Doru Dinu Glăvan a intrat în breasla creatorilor de presă de tânăr – a început să publice încă de la vârsta de 14 ani, iar la vârsta de 18 ani a ajuns colaborator în presa locală şi regională.

În 1965, la 19 ani, devine corespondent al foarte răspânditului ziar „Sportul popular”, cunoscut mai târziu sub numele de „Gazeta sporturilor”. În curând, este angajat cronicar sportiv al postului naţional de radio, continuând să publice şi în presa scrisă.

Calităţile sale de reporter sunt unanim recunoscute şi apreciate, motiv pentru care Radio Bucureşti l-a trimis să transmită şi să comenteze Jocurile Balcanice, Campionatele şi Cupele Mondiale de atletism, nataţie şi gimnastică, Jocurile Olimpice de Iarnă de la Sarajevo. Transmite în România, cu mult profesionalism, din Europa, Asia şi Australia.

Doru Dinu Glăvan, care şi-a câştigat aprecierea unanimă atât a radio-ascultătorilor, cât şi a specialiştilor din domeniu, era la al treilea mandat de preşedinte al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, organizaţie pe care a propulsat-o până la statutul de cea mai mare din ţară, pentru care a reuşit să obţină statutul de „Uniune de creaţie de utilitate publică” şi căreia i-a dedicat activitatea sa neobosită, până în ultima clipă.

Colectivul redacțional al cotidianului „Jurnal giurgiuvean” transmite familiei îndoliate sincere condoleanțe.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

(Jurnal)