images_2

Directiva europeană 2014/40/ UE ce reglementează fabricarea, prezentarea și vânzarea produselor din tutun și a produselor conexe a  intrat  în vigoare!

Pachetele de țigări vor fi unitare, iar etichetarea oricărui ambalaj exterior nu trebuie să includă nicio caracteristică și niciun element de promovare sau încurajare a consumului unui produs din tutun prin crearea unei impresii eronate cu privire la efectele asupra sănătății, riscurile sau emisiile acestuia. Astfel nu numai că se reduce orice formă de publicitate a fumatului , dar se și descurajează încercarea de falsificare ( contrafacere) a țigaretelor. 

 Toate pachetele unitare de produse din tutun sunt marcate cu un identificator unic, care permite între altele să se stabilească data și locul de fabricare, fabrica și utilajul utilizat la fabricarea produselor din tutun, ora fabricării, piața de destinație pentru vânzarea cu amănuntul, ruta de transport preconizată, identitatea tuturor cumpărătorilor, de la fabricare până la primul punct de vânzare cu amănuntul.

Pe lângă identificatorul unic, toate pachetele unitare de produse din tutun care sunt introduse pe piață trebuie să poarte un element de securitate inviolabil, compus din elemente vizibile și invizibile. Elementul de securitate se tipărește sau se fixează astfel încât să nu poată fi îndepărtat, să nu poată fi șters și să nu fie în niciun fel ascuns sau întrerupt, inclusiv prin intermediul timbrelor fiscale și al marcajelor de preț sau al altor elemente impuse prin legislație.

(Jurnal)