A fost nevoie de intervenția ambasadorului SUA pentru a se revizui  Legea DEFĂIMĂRII. În ce a fost transformată ea…

0
93

jpg Jurnaliștii publicației noastre scriau cu câteva zile în urmă, alături de ceilalți colegi din țară despre faptul că această Lege a defăimării propusă de președintele PSD, Liviu Dragnea, dorea de fapt să bage pumnul în gură presei, înainte de alegeri . A fost nevoie de intervenția ambasadorului SUA la București, Hans Klemm, care a explicat că legea îngrădește libertatea presei pentru ca Liviu Dragnea să revină asupra ei, în sensul eliminării articolului privind definiția acesteia.

 Mesajul ambasadorului SUA de luni a fost extrem de clar. Pe reţelele de socializare, acesta spunea că politica Statelor Unite este de a pleda pentru libertatea de exprimare, chiar şi când ea este ofensatoare la adresa unor categorii și că de fapt  aceasta este esenţa democraţiei.

Legea-defaimarii-Liviu-Dragnea

 Conștient că un scandal cu presa este total nepotrivit în acest moment, Liviu Dragnea a anunţat că va modifica legea, iar acest lucru s-a întâmplat foarte repede în plenul Camerei Deputaţilor, unde liderul de grup al PSD a cerut retrimiterea legii la Comisia Juridică.

 Aceasta s-a reunit imediat, iar proiectul se numeşte acum lege pentru asigurarea toleranţei faţă de diferenţele de grup, lege din care  au fost eliminate toate sancţiunile şi toate definiţiile privind defăimarea socială şi incitarea la ură. Ne întrebăm însă ce s-ar fi întâmplat dacă n-ar fi fost Big Brother prin preajmă…?

(Jurnal)