Cu puțin înainte de începerea examenului de bacalaureat doi elevi Georgian și Dorin din Sibiu au compus o piesă în care vorbesc despre ignoranța colegilor lor pentru acest exercițiu de maturitate încercând să o transforme într-un îndemn pentru ca elevii să se pună cu „burta pe carte”. Iată cum sună refrenul piesei care din păcate nu prea a avut succes , dacă socotim scandalul iscat la liceul Dimitrie Bolintineanu din Capitală.
”Mai e puțin și vine bacu/ Încă puțin /Și-am dat de dracu/Dacă nu-l iau sigur ajung la sapă /Mai bine zic hai la treabă…”
Optimiști băieții ăștia doi, deși mai degrabă ar fi făcut un apel către profesorii șpăgari și părinții iresponsabili ce vor să cumpere diplomele odraslelor fără a înțelege ceea ce specialiștii repetă într-una : piața muncii nu mai absoarbe decât forță de muncă specializată, calificată!! Degeaba băgați dascălilor euroii prin sutiene și chiloți. Gata! Angajatorul nu mai dă astăzi pe spate când află că ai terminat liceul sau facultatea la unități de prestigiu, ci te pune să-i arăți ce știi să faci. Gata cu luzerii cu diplome, calificați ulterior ca lipitori de afișe prin organizațiile unor partide! Timpul lui”Țara te vrea prost, dar cu diplomă!” a trecut. Întrebarea care și-o pun mulți dintre noi însă este cine ne vor plăti nouă pensiile peste 20 de ani …dacă vom mai fi lăsați să mai trăim atât! ( Toma N. Credinciosu)

1 COMENTARIU

  1. Ai nevoie de o rugaciune nu de un imn daca esti profesor intr-o comisie de Bac.Te rogi sa nu intre un coleg” generos ”cu rezolvarea subiectelor pe o foaie.sa fi rugat sa nu anulezi un semn distinctiv ,sa nu fi in sala cind se selecteaza mapele ”speciale”ce vor ajunge la un corector ”deosebit”,sa nu nimeresti la evaluare o lucrare cu doua tipuri de caligrafie,sa nu fi acasa cind vei primii amenintari ca pleci din invatamant daca vorbesti.Dragi elevi care picati bacul de ce nu ati invatat sau nu ati gasit,, profesorul potrivit”?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.