La sediul de campanie electorală a candidatului independent Nicolae Florian, patronul societăţii comerciale Nova Force, a avut loc miercuri 2 mai, o inedită şi surprinzătoare conferinţă de presă. Cu acest prilej, Nicolae Florian a anunţat că şi-a depus oficial candidatura ca independent pentru fotoliul de primar al municipiului Giurgiu, candidatură înregistrată şi acceptată de Tribunalul Judeţean Giurgiu. La alegerile locale din 10 iunie, spune Nicolae Florian, candidatura sa va fi sprijinită şi de Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR), care se alătură astfel sprijinului oferit de PP-DD. De altfel, la conferinţa de presă de miercuri, susţinută în comun, alături de Nicolae Florian a participat şi preşedintele Organizaţiei Judeţene Giurgiu a UNPR, Nicu Ştefan, cel care în urmă cu circa o săptămână în urmă îşi anunţase intenţia de a candida la funcţia de primar al municipiului din partea acestui partid.

Nicolae Florian-FLORICEL îl poate învinge pe Lucian ILIESCU

Progresistul Nicu Ştefan a precizat în intervenţia sa: „în aceste zile viaţa politică la nivel central şi local a avut frământări şi schimbări uriaşe de poziţii de la o zi la alta, şi chiar de la o oră la alta. Printre aceste schimbări se numără şi cea prin care eu, în urmă cu o săptămână, îmi anunţam candidatura la funcţia de primar de Giurgiu din partea UNPR, iar pe domnul Dumitru Dragne îl anunţam ca fiind candidatul nostru pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Dar, în viaţă lucrurile se mai schimbă. Oamenii politici se întâlnesc, discută şi caută soluţii mai bune pentru comunitate. Aşa şi noi, am purtat discuţii cu domnul Nicolae Florian (FLORICEL, cum este cunoscut de toţi giurgiuvenii, apelativ pe care la rugămintea noastră şi-l va trece şi pe bannerele şi afişele electorale alături de numele său). Omul de afaceri Nicolae Florian – FLORICEL, a spus Nicu Ştefan, este un bun creştin care a făcut multe lucruri bune: pentru giurgiuveni a creat locuri de muncă, dar a făcut lucruri bune şi pentru sport, cultură şi biserici. Este un om cu care noi, UNPR-iştii, putem ieşi la luptă în bătălia electorală cu Lucian Iliescu, pentru funcţia de primar şi să-l învingem. Îl dorim primar al municipiului pe FLORICEL, deoarece şi-a asumat şi proiectele noastre, alături de ale sale şi ale PP-DD. Cele trei stafuri electorale vor alcătui un calendar comun de acţiuni şi vom purta cel puţin de două ori pe săptămână discuţii cu oamenii în cartiere, plus discuţii de la om la om cu cât mai mulţi  giurgiuveni. Susţin încă o dată, prin dumneavoastră, pentru toată lumea, candidatura lui Nicolae Florian-FLORICEL la funcţia de primar, şi vă anunţ că UNPR a înregistrat la Tribunal liste separate pentru consilierii locali şi consilierii judeţeni, iar eu, Nicu Ştefan, voi candida pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, iar la nivelul judeţului avem candidaţi pentru 24 de primării. Sper să obţinem un scor electoral bun, şi un număr de consilieri locali care, împreună cu cei ai PP-DD, să-i asigure domnului primar Nicolae Florian-FLORICEL o majoritate confortabilă.”

Cred în proiectele comune

Nicolae Florian-FLORICEL a precizat că „Sunt un om care crede în proiectele comune, ale mele şi ale celorlalte două partide care mă susţin, UNPR şi PP-DD. Cred în alternativa de schimbare în bine a municipiului Giurgiu. Cred în proiectele care pot asigura creşterea numărului locurilor de muncă, cred în proiectele de investiţii. Pornim la drum în această cursă electorală umăr la umăr, căutăm personalităţi civile şi persoane fizice care să ni se alăture şi să ne sprijine în acest demers. În funcţie de programul nostru electoral, vom ştii ce soluţii să adoptăm în aşa fel încât coşul zilnic al giurgiuvenilor să se îmbunătăţească de la o zi la alta. Tot ce am făcut în viaţă până acum am făcut prin politica paşilor mărunţi. Avem proiecte bune şi credem cu toţii în alternativa schimbării”.

“Giurgiu are nevoie de sprijinul ministrului Lucian Iliescu”

“Este un moment prielnic când putem învinge în alegerile locale şi îl putem schimba pe actualul primar din funcţie. După 16 ani în care a păstorit destinele giurgiuvenilor, actualul primar Lucian Iliescu are nevoie de o promovare în funcţia de ministru, spune Nicolae Florian-FLORICEL. Din această postură, de la nivel central, domnia sa poate ajuta şi mai mult Judeţul Giurgiu, care are nevoie de sprijinul unui ministru giurgiuvean. La întrebarea unui confrate de breaslă că „În urbe se vorbeşte că dumneavoastră prin această candidatură l-aţi sprijini de fapt pe Lucian Iliescu”, Nicolae Florian a răspuns: „Atunci când cineva crede acest lucru se înşeală. Afirmaţia că UNPR şi PP-DD îl sprijină pe actualul primar este, la rândul ei, falsă”.

Până pe 7 mai se mai pot face jocuri politice!

Celălalt candidat independent la funcţia de primar al municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, are acelaşi ţel ca şi mine, susţine Nicolae Florian-FLORICEL: să luăm Primăria Giurgiu de la actualul primar şi s-o redăm giurgiuvenilor. Este posibil, ca în câteva zile să mai apară surprize. Până pe 7 mai se mai pot face jocuri politice (se pot retrage candidaturi). Nu este exclus nici faptul ca la alegerile din 10 iunie, la Primăria Giurgiu să avem doar doi candidaţi!!! Deocamdată sunt speculaţii sau supoziţii, vom trăi şi vom vedea, iar noi vă vom ţine la curent cu orice schimbare va apărea pe echişerul politic. Până atunci, vă redăm (cu valoare de inventar) un pronostic progresist: Dacă, pe 10 iunie, la alegerile locale se vor prezenta 30.000 de alegători cu drept de vot, atunci acestea cu siguranţă îl vor da învingător pe Nicolae Florian-FLORICEL.

Heliade CĂLIN