În ultimele 24 de ore, pe raza județului Giurgiu, polițiștii de la Brigada Rutieră s-au confruntat de diferite cazuri de conducători auto care au condus pe drumurile publice, fie fără a avea acest drept, fie aflându-se sub influența băuturilor alcoolice sau a a substanțelor psihoactive. 

  • „La data de 1 iunie a.c., ora 17.30, polițiștii Secției nr.4 Poliție Rurală Ghimpați au depistat pe D.N.6, în localitatea Ghimpați, județul Giurgiu, un bărbat de 37 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

  • La data de 1 iunie a.c., ora 19.25, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Giurgiu au depistat pe șoseaua Alexandriei, din municipiul Giurgiu, un bărbat de 35 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența substanțelor psihoactive.

Conducătorul a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv la substanța metadonă, motiv pentru care a fost transportat la spital pentru recoltarea de mostre biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența unor substanțe psihoactive.

  • La data de 2 iunie, ora 00.05, polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 42 de ani, din localitatea Călugăreni, județul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism pe D.J.411, din direcția Brăniștari către Singureni, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Testarea cu aparatul etilotest a indicat valoarea de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat, refuzând recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificării în baza de date, a rezultat faptul că bărbatul în cauză nu posedă permis de conducere pentru nico categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

  • La data de 2 iunie a.c., ora 02.35, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Giurgiu au depistat pe șoseaua București, din municipiul Giurgiu, un bărbat de 49 de ani, din comuna Frătești, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Testarea cu aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, se arată în comunicatul primit de la Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu.

(Jurnal)