A apărut numărul 137 al revistei VALAHIA

0
260

Ultima ediție a revistei de istorie, literatură și educație artistică, VALAHIA, vă oferă de această dată câteva materiale memorabile despre evenimente extrem de importante din istoria acestui neam.

***Primul ar fi împlinirea a 80 de ani de la ocuparea Basarabiei de către trupele sovietice, un moment trist pentru România și pentru toți românii.

***Un alt moment aniversar, marcat în paginile revistei,  este acela al intrării în folosință a Podului ”Prieteniei”  care leagă orașul Giurgiu de Russe (Bulgaria). O cale de acces către Orient, ce a devenit una din cele mai frecventate căi rutiere și de cale ferată din sudul României, mai ales după anii 90.

***Poeta Dunia Pălăngeanu ne invită la o ”Promenadă de Sânziene…”, într-un reportaj despre Ziua IEI, la Giurgiu.

***Seniorul  editor al revistei, Florian Tincu, merge mai departe cu captivantul foileton al ”Reclamei în perioada interbelică” , redând câteva din paginile pline de surprize ale unei scotocitoare  prin arhivele acestui fenomen incitant: PUBLICITATEA.

***Revista vă propune și câteva din paginile răscolitoarei povești a lăutarilor de legendă din Clejani, țigani celebri ce au ajuns cu cântecele lor pe marile scene ale lumii…Aici îi veți întâlni pe lăutarii ”Tarafului  de Haidouks”, alături de celebrul actor Johnny Deep.

***Veți descoperi totodată mesajul misterios descoperit într-unul din zidurile lagărului de la Auschwitz, prima parte din ”Evanghelia după Iacob”,  dar și cine au fost urmașii giganților, într-o scurtă biografie  a orașului Giurgiu…

***Neobositul Mircea Alexa continuă serialul său despre presă, cu o publicație a Partidului Conservator Democrat din județul Vlașca, un preambul la un alt material ce ne amintește de alegerile parlamentare din 1946, însoțit de o poză de excepție,  din fototeca on line a comunismului românesc.

Din cuprinsul revistei nu lipsesc rubrici deja  consacrate, precum cea a actorului și  regizorului  Cosmin Crețu, directorul Teatrului ”Tudor Vianu”, a medicului Cosmin Georgescu ( ”Maiorescienii” ), sau cea de …”Replici celebre”.

***Citiți și despre poveștile fabuloase ale bijuteriilor, din lunga istorie a  lumii, despre sex simbolul filmului mut, Rudolph VALENTINO și nu omiteți partea a 3-a despre liderul mondial al finanțelor, în cadrul rubricii Dinastii.

VALAHIA, surprinde printr-un conținut extrem de variat și de atrăgător pentru orice iubitor  al acestui gen de literatură, ce sperăm să satisfacă orice exigență. Lectură plăcută! De precizat că cei interesați pot procura revista de la chioșcul de difuzare a presei din Piața Centrală cât și de la sediul redacției ”Jurnal giurgiuvean ” (incinta Complexului  ANCORA).

(KroniKar)