8 copii vaccinați anti-COVID în prima zi a campaniei pentru grupa de vârstă 5-11 ani

0
235

În prima zi de vaccinare pentru copii cu vârste între 5 și 11 ani la nivelul județului Giurgiu au fost programați pentru vaccinarea anti-COVID un număr de 4 copii, dar s-au vaccinat un număr de 8 copii.

La nivelul întregii țări, 390 de copii au primit serul împotriva coronavirusului, arată datele CNCAV.

Astfel, la nivelul celor două centre de vaccinare în care se vor putea imuniza această categorie de vârstă  și anume: Centrul de la Colegiul Tehnic „Viceamiral Ioan Bălănescu” și Spitalul din Bolintin Vale, cu o zi înainte erau înscriși pe liste doar patru copii: trei la Colegiul Tehnic și unul la Spitalul din Bolintin Vale.

Totuși, în prima zi de vaccinare, numărul celor vaccinați a fost de 8, toți copiii fiind vaccinați la centrul de la Colegiul Tehnic „Viceamiral Ioan Bălănescu. Copilul programat la centrul din cadrul Spitalului din Bolintin Vale nu s-a mai prezentat la vaccinare.

Părinții nu au raportat pentru niciunul din cele 8 copii vaccinați, reacții adverse.

Vaccinarea copiilor mai mici de 12 ani se face folosindu-se serul Pfizer-BioNTech într-o doză mai mică decât cea folosită în cazul adulților.

Reamintim faptul că programarea copiilor cu vârstele între 5 și 11 ani se poate realiza numai în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali.

Vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru.

(Ana Magheru)