DSC01186

   Sămbătă  14 mai, Colegiul Național ”Ion Maiorescu” și Asociația ”Pro Maiorescu”, cu sprijinul Centrului Cultural ”Ion Vinea”, au organizat, pentru ce de-al treilea an consecutiv, spectacolul ”Gala Absolventului”.

          Evenimentul s-a derulat în sala de concerte a Ateneului ”Nicolae Bălănescu” din municipiul Giurgiu și s-a bucurat de o prezență numeroasă din partea elevilor, a părinților, a cadrelor didactice, dar și a personalităților locale.

          Scopul manifestării l-a reprezentat îmbunătățirea actului educațional, prin strângerea de fonduri pentru realizarea unei săli de proiecție video, necesară în desfășurarea activităților școlare și extrașcolare și pentru amenajarea unei baze sportive exterioare, la fel de necesară elevilor maiorescieni. Spectacolul a cuprins o expoziție cu vânzare, o tombolă și o licitație, în paralel spectatorii deleactându-se cu diverse momente artistice – interpretări muzicale, dansuri, recitări de poezie.

  DSC01170    

    Cea mai mare parte a obiectelor expuse, folosite la tombolă și la licitație, ne-a declarat președintele Asociației ”Pro Maiorescu”, prof. Mugurel Burcescu, au fost realizate de către elevii noștri, sub îndrumarea profesorilor, iar celelalte au fost donate de cadrele didactice de aici. Spre exemplu, sunt niște tablouri foarte frumoase, lucrate de copiii noștri sub îndrumarea doamnei profesor de desen Violeta Grozea. Avem și sticlărie pictată  tot de către copii, avem o icoană pe lemn și alte obiecte, care mai de care mai deosebite.

          La rândul său, directorul Colegiului, prof. Mirela Delea, ne-a precizat că realizările elevilor sunt făcute cu multă pasiune și sunt destinate acestui scop nobil, pe care, împreună, încercăm să-l materializăm.

DSC01176

          Printre personalitățile prezente la acest eveniment, s-au numărat: primarul municipiului, Nicolae Barbu, însoțit de mai mulți reprezentanți ai PSD; candidatul ALDE la funcția de primar, Alexandru Vladu, candidatul PML la aceeași funcție, Noruț Stănișteanu; inspectorul școlar general, prof. Gigi Oprișan, fostul director al Colegiului, prof. Ion Dincă, directorul Centrului Cultural ”Ion Vinea”, prof. Virgil Pețanca și directorul Centrului Județean de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale, prof. Carmen Pețanca.

DSC01213

 (Nu se știe deocamdată la ce valoare se ridică suma strânsă în urma desfășurării Galei, însă, de îndată ce calculele vor fi finalizate, aceasta ne va fi comunicată  de către organizatori.)

(Teodora N.)