cl-gr-530x300

Joi, 12 mai, cu începere de la ora 11.00, are loc ultima ședință ordinară din mandatul actualului primar. Din cele 41 de puncte ale Ordinii de zi, primele trei vor provoca  probabil o serie de comentarii . Este vorba despre  încetarea de drept a mandatului de consilier local a unui număr de trei consilieri: Elena Dinu, Ciobanu George și Liliana Truică.

De pe Ordinea de zi mai cităm : Aprobarea Regulamentelor proprii de Organizare şi Funcţionare ale Serviciilor Sociale din administrarea Direcţiei de Asistenţă Socială Giurgiu; Aprobarea trecerii din domeniul public în domeniul privat al municipiului Giurgiu a unor bunuri aflate în exploatarea S.C. GLOBAL ENERGY PRODUCTION S.A.; Aprobarea încheierii unui acord de parteneriat între Municipiul Giurgiu şi Teatrul „Tudor Vianu” Giurgiu; Încheierea acordului de parteneriat între Municipiul Giurgiu, Inspectoratul Şcolar Judeţean Giurgiu şi Centrul Cultural „Ion Vinea” Giurgiu, pentru sărbătorirea zilei de 1 iunie 2016 – Ziua Internaţională a Copilului, în Municipiul Giurgiu; Aprobarea situaţiilor financiare pentru exerciţiul financiar încheiat la 31.12.2015, al Societăţii Comerciale PAZĂ PUBLICĂ GIURGIU S.A.; Aprobarea suplimentării Bugetului centralizat al instituţiilor publice finanţate integral sau parţial din venituri proprii şi subvenţii pe anul 2016; Aprobarea suplimentării Bugetului local de venituri şi cheltuieli pe anul 2016 şi a Listei de Investiţii aferente și multe altele.

Nu vor lipsi nici controversatele proiecte de amenajare a  parcărilor în mai multe zone ale orașului la care consilierii locali s-au abținut  în  ultimele ședințe, argumentând că proiectele conțineau erori în documentația tehnică.

Așteptăm cu nerăbdare și aprobarea ajutoarelor materiale pentru mai mulți cetățeni, subiect care în Consiliul județean Giurgiu a iscat un adevărat scandal.

(Jurnal)