Cu ce mai trec frontiera contrabandiștii, noaptea…

0
87

adidasi-confiscati-giurgiuPoliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu au descoperit încălţăminte şi  costume de trening, susceptibile a fi contrafăcute, la  un cetăţean român care  încerca să le introducă ilegal în ţară. 

   Așa cum vă mai relatam și cu alte ocazii, contrabandiștii încearcă de multe ori să înșele vigilența polițiștilor de frontieră, trecând cu mărfurile noaptea, bucurându-se  uneori și de complicitatea transportatorului. În acest scop , în data de 24 februarie, ora 2.00 noaptea, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară un cetăţean turc, la volanul unui autocar care circula pe ruta Turcia – România.

            Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit în cala autocarului în mai multe pungi din plastic, nedeclarate la controlul vamal, 29 costume de trening şi 99 perechi de încălţăminte, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că bunurile îi aparţin cetăţeanului român Marian D., în vârstă de 30 de ani, pasager în autocar. Bărbatul a declarat că a cumpărat bunurile din Turcia şi intenţiona să le comercializeze în municipiul Bucureşti, cu scopul obţinerii de profit.

Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare.

(Jurnal)