examenPeste 2300 de elevi giurgiuveni ai claselor a-VIII-a susțin în aceste zile simularea examenului de Evaluare Națională. Simularea include două probe scrise – cea la limba și literatura română (care va fi susținută în data de 22 februarie) – și proba la matematică, care se va desfășura o zi mai târziu, adică în data de 23 februarie. Rezultatele urmează să fie afișate pe 4 martie.

          Potrivit declarației purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (I.Ș.J.) Giurgiu, prof. Georgeta Stănescu, pentru publicația noastră, scopul acestor simulări este acela de a se cunoaște stadiul pregătirii elevilor pentru examenul real de Evaluare Națională, familiarizarea lor cu atmosfera de examen, precum și stabilirea unor eventuale măsuri suplimentare pentru pregătirea acestora, astfel încât la examenul propriu-zis din vară, rezultatele obținute să fie cât mai bune.

          De precizat este faptul că anul trecut, 63,80% dintre elevii giurgiuveni de clasa a-VIII-a au obținut medii mai mari sau egale cu 5 la simulările examenului de Evaluare Națională.

(Teodora NICOLAU)