DSC00407 (1)

 Vineri,  29 ianuarie, Biblioteca ”I.A.Basarabescu” din Giurgiu a fost gazda unui eveniment cultural deosebit, ce a marcat debutul în poezie al binecunoscutului dramaturg giurgiuvean Mircea. M. Ionescu.

          Înconjurat de prieteni, de iubitori de cultură, dar și de câteva personalități politice locale, Mircea M. Ionescu și-a lansat primul volum de poezii din carieră, intitulat, simbolic, ”Condamnat la libertate”.

          Cu acest prilej, gazda evenimentului, profesorul Dan Mucenic, directorul Bibliotecii județene Giurgiu, a sintetizat extrem de clar  pentru toți cei prezenți, semnificația tematică a poemelor ”ieșite” din condeiul îndrăgitului dramaturg: Este o onoare pentru noi să lansăm acum, în prima lună a anului, cartea unui ”cetățean de onoare” al municipiului, în care regăsim, printre altele, emblemele unei gazetării de bună-calitate, armonizate pe un ton uneori ironic, alteori sarcastic, însă întreaga sa abordare a textului liric mă determină să afirm cu o mare convingere că este un autor foarte bun, foarte talentat și profund, a cărui creație cu siguranță vă va încânta atunci când o veți parcurge.

          Mai multe detalii despre distinsul eveniment, dar și fragmente din discursurile celorlalte figuri marcante ale orașului prezente în cadrul acestuia, precum și câteva din poeziile publicitului, crainicului sporti, scriitorului și directorului de Teatru, Mircea M. Ionescu veți putea  citi în paginile viitoarei ediții a revistei ”Valahia”.

La eveniment au mai participat , pe lângă primarul municipiului, Nicolae Barbu și viceprimarul Alexandru Vladu , alți doi invitați de marcă, este vorba despre criticul literar, Ion Cocora  și soția acestuia,  actrița Dana Pocea care a captat atenția celor prezenți în sală , recitând cu deosebit talent câteva din poemele cuprinse în volumul autorului. 

(Teodora Nicolau)

1 COMENTARIU