Câteva din noile prevederi ale Codului Fiscal , analizate de primul edil al municipiului în conferința de presă săptămânală. Vezi ce regulament se va aplica…

0
321

nicolae-barbu-530x300Cu prilejul ultimei conferințe de presă a primarului municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, desfășurată miercuri, 13 ianuarie, acesta a citat  , printre altele, din conținutul  noilor prevederi ale Codului fiscal, referindu-se la impozitul pe clădirile rezidențiale folosite ca nerezidențiale: Au fost identificate 220 de clădiri care intră în această categorie – acele imobile ale căror proprietari sunt persoane fizice care au oferit spațiile respective spre închiriere unor persoane care desfășoară diverse activități economice – cabinete medicale, de avocatură, baruri, restaurante – pentru care coeficientul de impozitare va crește de la 0,1 la 1,3, dacă până la data de 31 martie nu depun documentația cu specificația că acea clădire este folosită în scop rezidențial, nu nerezidențial, numai că în cazul în care utilitățile sunt plătite pe numele proprietarului, și nu al societății comerciale respective, impozitul rămâne să fie plătit la nivel de clădire rezidențială, a precizat edilul – a precizat edilul. 

   În aceeași conferință Primarul Barbu a vorbit și despre impozitul majorat cu până la 500% în cazul imobilelor/terenurilor lăsate neîngrijite: Regulamentul pe care îl vom aplica se bazează pe un calcul matematic în funcție de neconformitățile existente. Din fericire, la Giurgiu nu sunt multe astfel de exemple, dar pentru acelea care sunt trebuie luate măsuri, și poate așa, proprietarii se vor responsabiliza. Vom inventaria cu exactitate toate clădirile degradate și unde vom depista cazuri grave, vom aplica valoarea cea mai mare, a mai spus primarul. El a mai precizat că punctul de majorare va fi calculat de către un reprezentant al Direcției de Urbanism din cadrul Primăriei,  împreună cu Arhitectul-șef al municipiului, în baza constatărilor și a documentației furnizate de către Poliția Locală.

(T. Nicolau)