Cineva ne sesizează: Buna ziua! Ce părere aveti despre asta? Ordonanta 55/2014 inca produce efecte dupa mintea Prefectei Nina ! Iata dovada! Consilieri alesi pe listele PNL in 2012 sunt dati afara de PSD! Unde dai si unde capra! Cititoarea noastră ne-a pus la dispoziție în continuare decizia Prefectului privind încetarea de drept , înainte de expirarea duratei normale a mandatului de consilier a d-lui Sârbu Vasile. Ordinul face uz în aceeași adresă, de prevederile art. 9 , al.2 lit. h^1 coroborat cu art. 12 al.3 din legea nr. 393 privind statutul (în ordin este scris ”statul” …) aleșilor locali.

 Și asta deși Curtea Constituțională a decis că Ordonanța  de Urgenţă 55/2014  privind migraţia aleşilor locali este neconstituţională! Parlamentul să decidă privind mandatele aleşilor locali care au migrat la alte partide…mai prevede documentul referitor la decizia CC.

Și tot Decizia CC mai spune: Camera a respins OUG 55/2014, dar aleşii care au migrat, ca efect al său, îşi vor păstra mandatele ! Ordonanţa care permitea migraţia aleşilor locali, declarată neconstituţională, a adoptat,  un amendament care arată că primarii și consilierii care au trecut la alt partid pe baza acesteia, nu-şi vor pierde mandatele.

Așa că ce să înțelegem din demersul prefectei decât faptul că este vorba despre o comandă  politică pe care prima doamnă a județului o pune în aplicare, fără să crâcnească, deși  domnia sa este de profesie jurist !?

Contactați la telefon reprezentanții primăriei din Vărăști ( secretar și viceprimar), ne declarau că nu au primit  nimic în acest sens, manifestându-și nedumerirea față de această decizie, luată fără un preaviz, demers   ce li s-ar fi părut   firesc într-o astfel de situație. Vă oferim alăturat și imaginea Ordinului eliberat de Instituția Prefectului.

12471400_459241564268020_3005296471937487726_o

(Jurnal giurgiuvean)

1 COMENTARIU