sp438106

În timp ce încă o victimă a tragediei de la #Colectiv  pleca dintre cei vii, făcând ca numărul victimelor să ajungă la 62, iar zilele acestea chiar la 63, parlamentarii noștri votau în extaz  proiectul de lege privind pensiile speciale, pe care mass- media le-a calificat ca …”nesimțite”!

Primul semn de întrebare în privința corectitudinii modului în care s-a votat acest proiect a apărut chiar de la numărarea voturilor. Cât timp cei 80 de liberali au părăsit sala Parlamentului, în consecință totalul voturilor validate , așa cum observa cineva ,  ar fi trebuit să fie altul! Dar suntem obișnuiți cu modul nostru neaoș de a contabiliza  rezultatul unor alegeri , începând cu Ghiță Pristanda și ale lui două la Prefectură, două la primărie și terminând cu fosta președintă a Camerei Deputaților,  Roberta Anastase…   

Concret, potrivit  noului proiect de lege, un parlamentar cu un mandat adjudecat ar urma să primească o indemnizaţie de aproximativ 1.550 de lei, cel cu două mandate ar primi 3.100 de lei, iar cei cu minimum trei mandate ar câştiga, în plus, aproximativ 4.600 de lei!  Deşi Guvernul a anunţat că nu susţine iniţiativa legislativă, parlamentarii  s-au grăbit să voteze conștienți că majoritatea dintre ei nu vor mai fi realeși pe astfel de funcții, după cum le-a ”promis” strada. Deși  coaliţia de guvernare trage să moară,  interesele membrilor  după cum am observat  sunt în continuare   trasnpartinice .

Nicicunul dintre cei care au aclamat validarea acestei decizii, nu s-a gândit însă vreo clipă și la cei peste 90% dintre pensionarii României,  la cei care beneficiază de  pensie pe baza principiului contributivităţii.  Și nici la cei 400.000 de  bătrâni care au doar 400 de lei pensie, minimă, garantată de stat , trăgând numai ei știu cum, de zilele pe care le-au primit de la Dumnezeu. Doar 400 de lei sunt cu greu chivernisiți pentru plata medicamentelor  și a tuturor  dărilor către stat. Și nu sunt deloc puține… Așa cum observa cineva: Muncești în slujba statului aproape jumătate din viață,  faci salariul jumate-jumate cu el , plătindu-i impozite la greu, iar când ajungi la bătrânețe afli că nu mai au din ce să-ți mai dea pensia…  Pensionarul în România are statut de cerșetor, fiind   umilit chiar de către  statul pentru care a muncit! To’arășii pe care tot  îi votăm  de vreo 26 de ani , își bat joc de noi,  furând, după cum ne-o demonstrează în fiecare zi  DNA-ul, mințindu-ne,  dormind prin Parlament, și jucându-se de-a surdo-muții cu solicitările străzii,  pentru ca ulterior tot noi, fraierii ,să le plătim  pensiile alea  nesimțite pe care și le votează … îmi spunea un pensionar, onest învățător  înainte de a ieși la pensie,  pe care-l văd  aproape în fiecare seară, după lăsarea întunericului, căutând Pet-uri în containerele de gunoi de la marginea străzii.  Am aflat de la vecini că suma obținută din vânzarea  acestora îi cheltuiește până la ultimul bănuț pe medicamente. Și tot vecinii lui îmi spuneau că de sărbătorile astea, omul spera să strângă bani ca să-și ia un cărucior , să-i ușureze transportul sticlelor din plastic la domiciliu. Iată la ce visează unii când vine vorba de lucruri ce i-ar putea face fericiți… 

Se pare că lipsa de reacţie din partea cetățenilor,   după data de 1 decembrie,  când se anunțaseră un million de oameni în stradă dar de fapt câțiva tineri au reușit doar să se joace de-a hoții și vardiștii cu sutele de jandarmi și forțe de intervenție, le-a dat curaj parlamentarilor,  iar rezultatul l-am văzut în aceste zile premergătoare Crăciunului…

Învăţătoarea Cristina Anghel, cea care mima cândva greva foamei ( presa a devoalat ulterior  faptul că fusese plătită să facă  acest lucru de cel care mai târziu a lansat-o ca om politic și parlamentar, Dan Voiculesscu), a  făcut ”țevie” în gât urlând că actuala leafă de parlamentar este una de mizerie. Marș înapoi la catedră, femeie! Ai uitat  ce înseamnă să trăiești dintr-un salariu de 1000 lei și cu o pensie de 1110 lei, după 37 de ani de muncă, în rol de dascăl?!

Nebunia pare totală însă atunci când constați că deși celelalte categorii sociale, care au primit la rândul lor  pensii special, nu mai au dreptul şi la altceva,  parlamentarii fac excepție însă de la această regulă. Ei iau pensia specială păstrându-şi şi pensia care va rezulta din activitatea profesională prestată de-a lungul vieţii! De fapt  ”aleșii ” nici măcar n-au avut bunul simţ să propună a se opta  între pensia specială şi cea profesională. Lacomi însă,  ei le-au luat pe amândouă!

Dacă munca asta de parlamentar este atât  de împovărătoare, cum susțin domniile lor,  de ce atunci când vin campaniile electorale,  pentru  un post de senator sau deputat , se cheltuiesc sume astronomice cu alegătorii , cu propaganda , la care se adaugă șpaga pentru partid și pentru liderul care i-a propus pe liste, când fiecare ar putea ca din banii astfel cheltuiţi să pună bazele unei afaceri personale prospere? Ne întrebăm și noi, nu dăm cu parul!

 (Marian TARU)

1 COMENTARIU

  1. Nu sunt de acord cu pensiile speciale ale aleșilor. DAR să ne uităm mai bine și observăm că avem deja pensii speciale în multe domenii. Întrebare pentru distinsul autor al acestui articol: – De ce nu menționați și celelalte domenii unde se acordă pensiile speciale, cuantumul acestora, precum și perioada pentru care s-a acordat, eventual meritele celor care beneficiază de acestea?
    Totodată stimabile dacă ai demnitate profesională ai putea face o anchetă serioasă și chiar ai putea face un articol pe aceasta temă dar fii nepărtinitor și nu te repezi ca o hienă pe un subiect doar ca să fii la modă. Tot pentru informarea dumneavoastră lecturați toate OUG-urile cu referire la pensii și pensionați anticipat și o să aveți o revelație. Aștept cu interes răspunsul dumneavoastră.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.