PROFESORI - GREVA JAPONEZA     În urma numeroaselor sesizări primite la redacție, în care părinții elevilor din diferite unități de învățământ din municipiu, dar și din județ, ne semnalau faptul că tot mai multe cadre didactice absentează nejustificat  de la orele de curs, lăsând efectiv copiii de izbeliște, jurnaliștii publicației noastre s-au adresat pentru lămuriri reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (I.Ș.J.) Giurgiu,  pentru a afla ce măsuri se pot lua în acest sens, pentru remedierea situației.

          Înștiințată de această acuză adusă unor profesori,  purtătoarea de cuvânt a I.Ș.J. Giurgiu, prof. Georgeta Stănescu, ne-a declarat: Sunt surprinsă de ceea ce îmi semnalați, deoarece noi nu am primit nicio sesizare în sensul acesta. Tot ce pot să vă spun este că profesorii sunt obligați să își respecte programul de activitate și să parcurgă programa școlară corespunzător, iar dacă există abateri, părinții elevilor în cauză pot depune sezizări la Inspectorat sau la conducerea unității școlare respective. Apoi, cu siguranță, vom demara cercetările de rigoare și dacă învinuirile aduse cadrelor didactice se dovedesc a fi reale, aceștia vor suporta consecințele.

            Totodată, prof. Mirelea Delea, directoarea uneia dintre unitățile de învățământ vizate în acest caz, și anume prestigiosul liceu din municipiu – Colegiul Național ”Ion Maiorescu”- nu a dorit să comenteze prea mult pe marginea acestui subiect, precizând doar că toți profesorii care au lipsit de la ore, au făcut-o motivat, cu cereri de învoire, pentru că au avut probleme de sănătate, iar orele respective au fost acoperite de alți profesori. 

            În concluzie, stimați profesori  care absentați din motive personale și nejustificabile de la ore, vă reamintim că așa cum dvs. aveți pretenții ca elevii să fie prezenți și punctuali la școală, același regim îl aveți și dvs., în calitate de cadre didactice, iar contractul de muncă pe care l-ați semnat prevede nu numai remunerația muncii prestate, ci și îndatoririle aferente slujbei pe care v-ați ales-o!

 

(Teodora Nicolau )

2 COMENTARII

  1. Informatia este reala, profesorii, in special cei de la Maiorescu, isi bat joc de elevi. Odata ca absenteaza peste masura, motivat sau nu, si alta problema este ca nu-si fac orele cum trebuie, le fac la misto. E una de biologie acolo care pur si simplu nu predau nimic ci ii pune pe elevi sa conspecteze. Bataie de joc tutelata de inspectorat.

  2. Asa este. Se intampla si la Scoala nr. 8, la clasele 5_8. Cunosc si directorii. Dar asa e la noi. Asa ca domnule viceprimar Vladu, mai lasati campania cu stransul gunoiului ca platiti osmeni sa l stranga, mergeti si n scoli sa sesizati in mod direct acest fenomen. Vedeti matematica la Scoala 8 dar si altele. Vom sesiza inspectoratul general, sa ne facem si putin de ras.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.