proteste vineri 6

  FOTO: Din nefericire pentru ei Parlamentarii nu țin cont de avertismentele străzii… Până când…?! 

Majorarea pensiilor pentru aleşii locali a fost aprobată tacit, marți,  în Camera Deputaţilor …

Părinții celor decedați nici nu au apucat să-și îngroape copiii , iar parlamentarii noștri, ce zile întregi au fost huiduiți în stradă,  ce au știut mai bine  aia au făcut! Deputații au aprobat marți, ”PeNeVe” , proiectul de lege privind majorarea pensiilor pentru aleşii locali. Astfel primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de Consilii Județene vor primi indemnizaţii speciale dacă au ocupat una dintre aceste funcții timp de cel puțin doi ani. De la Camera Deputaților, iniţiativa legislativă va ajunge acum în Senat.

În consecință parlamentarilor li se fâlfâie în continuare de nemulțumirile  străzii. În timp ce în cele 51 de puncte propuse de stradă pentru reformarea guvernării din România nu se cerea mărirea vreunui salariu sau crearea de privilegii cetățenilor, politicienii din Parlamentul României, au considerat de cuviință, ca pe o urgență, majorarea pensiilor aleșilor locali , dar și mărirea cu 10 % a salariilor bugetarilor. Evident cu speranța că își vor atrage de partea lor pe cei din sistemul de stat. Ceva sinonim cu gesturile lui Ceaușescu dinaintea Congreselor și alegerilor, când dictatorul mărea salariile muncitorilor cu 100 de lei. 

Proiectul, înregistrat la 1 septembrie, a fost semnat de către 29 de deputaţi şi senatori. În sprijinul iniţiativei lor, parlamentarii au precizat că aleşii locali nu pot desfăşura alte activităţi în timp ce îşi exercita funcţiile, însă datorită noii legi, acestea vor deveni mai atractive.

proteste_in_bucuresti_d_19

(Jurnal)