DSCN1375Miercuri, 4 octombrie liceul-emblemă al municipiului Giurgiu – Colegiul Național ”Ion Maiorescu” – a sărbătorit 146 de ani de la înființare, printr-o ceremonie simplă, la care au participat cadre didactice și elevi ai instituției, alături de fostul director al Colegiului, prof. Ion Dincă, dar și de inspectorul școlar general, prof. Gigi Oprișan.

            Festivitatea a debutat cu un moment de reculegere închinat memoriei tinerilor care au murit în incendiul de la Clubul ”Colectiv” din capitală, cât şi memoriei profesorilor care au predat de-a lungul vremii la acest liceu, dar care azi nu mai sunt printre noi.      Apoi, părintele Georgian a ținut o scurtă slujbă religioasă.

A urmat  citirea mesajului din partea directorului Colegiului Naţional „Ion Maiorescu”, prof. Mirela Delea: Ziua de 4 noiembrie reprezintă un moment aparte, de mare importanţă în istoria şcolii noastre. Iată-ne ajunşi la 146 de ani de existenţă, o existenţă marcată de performanţă şi tradiţie. Inaugurarea oficială a actualului colegiu a avut loc la 4 noiembrie 1869. Cursurile gimnaziului s-au deschis cu doar 18 elevi, îndrumaţi de doi profesori şi, încă de la inaugurarea sa, sub îndrumarea unor dascăli competenţi şi dăruiţi profesiei, şcoala noastră a cunoscut o continuă ascensiune ajungând una dintre cele mai cunoscute din ţară şi afirmăm cu tărie, cea mai apreciată în acest judeţ. Misiunea noastră este dezvoltarea fiecărui elev la potenţialul său maxim, a valorilor sale umane si educaţionale şi a competenţelor cheie care îi permit inserţia socială şi învăţarea pe tot parcursul vieţii. 

  Inspectorul școlar general, prof. Gigi Oprișan le-a urat elevilor maiorescieni multă sănătate și rezultate excelente, în continuare, la învățătură ca și  fostul director al liceului , prof. pensionar Ion Dincă , cel care a trecut în revistă  momentele semnificative din istoria Colegiului „Ion Maiorescu”. 

(Teodora Nicolau)

 

1 COMENTARIU

  1. Cum e posibil ca la un moment atat de important si solemn, sa apara si tot felul de fufe, concubine de profesie? Ce exemplu de urmat ar putea sa dea elevilor, sfat, sau indrumare in viata? Sunt persoane care ar avea un cuvant insemnat de spus si de urmat, si se pare ca nu va intereseaza, doar o parada ieftina.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.