Actiune-targ-Calugareni-520x245

        Luni  27 septembrie , între orele 06.00-13.00, poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, investigarea criminalității economice, acțiuni speciale și poliție rutieră, împreună cu polițiști din cadrul Secţiei nr.1 de Poliţie Rurală Călugăreni, au participat la o razie  în Târgul săptămânal organizat pe raza comunei Călugăreni, din judeţul Giurgiu .

         Cu ocazia controalelor efectuate au fost verificate peste 13 de persoane fizice şi 5 de societăţi comerciale, fiind aplicate 8 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 4.720 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, etc. Totodată au fost confiscate bunuri și produse alimentare în valoare totală de 1.992 lei.

Tot în ziua de 27 septembrie , poliţişti de la formațiunile de ordine publică şi poliţie rutieră de la Poliţia Oraşului  Bolintin Vale, au acţionat şi în târgul săptămânal Bolintin Vale, pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă civică, prevenirea şi combaterea faptelor penale şi contravenţionale, pentru verificarea legalității transportorilor de mărfuri şi pentru asigurarea fluenţei traficului rutier.

          Poliţiştii de la Poliţia Oraşului Bolintin Vale au verificat peste 25 de persoane fizice şi juridice şi controlat 13 autovehicule, fiind aplicate 13 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 11.800 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite iar poliţiştii rutieri au acţionat în zona adiacentă târgului pentru asigurarea fluenţei traficului şi reducerea riscului rutier, aplicând sancţiuni contravenţionale, în valoare de 8.700 lei, pentru încălcarea prevederilor normelor privind circulaţia pe drumurile publice. 

(A. Gentu)