1 (1)Ansamblul artistic Mugurel de Vlașca ,  satul Meletie ( comuna Băneasa- județul Giurgiu), sub bagheta preotului Constantin Balaban, s-au deplasat de curând la Expoziția Universală pe care orașul  Milano o găzduiește încă de la 1 mai și care se va închide la 1 octombrie.  Un eveniment cu totul special la care  au participat 140 de țări printre care și România, organizat pe circa 1,1 milioane de metri pătrați și la care au fost prezenți până acum aproape 20 de milioane de vizitatori.

5

Așa cum ne spunea părintele Balaban și soția acestuia , Ecaterina ,  prezența copiilor la Expo Milano 2015 a avut  un puternic impact în sufletele lor, dar și în ale celor care i-au cunoscut. Cum să nu fie mândri – ne relata pr. Balaban- când micuții ambasadori români au fost invitați speciali ai pavilionului Comunității Europene  și ai  Pavilionului Marii Britanii în care Orbian Pipe Band, vestita trupă scoțiană de cimpoaie și percuție, a dorit să facă fotografii de grup cu Mugurel de Vlașca.  Oare puțin lucru este să fii remarcat de realizatori ai postului de televiziune italiană RAI 2 sau de către realizatori de emisiuni ai postului național TVR care le-au urmărit încântați întregul program artistic…  

8

Și iată cum , mulțumită celor doi giurgiuveni  muzica și dansurile din zona Vlașca au putut  fi urmărite cu interes în marea piață a Domului din Milano.  Vizitatorii care s-au adunat imediat la vederea costumelor înflorate ale copiilor , făcând  sute de fotografii , la rândul lor copiii din Meletie răsplătindu-i pe  cei prezenți cu o unei suită de dansuri populare chiar acolo, în fața măreței catedrale.

2 (1)

 

 

 

Suntem satisfăcuți că acești copii vor rămâne în sufletele lor cu mândria de a fi români și bucuria de a-și fi reprezentat neamul cu cinste și demnitate – ne spuneau cei doi soți Balaban. Succesul ansamblului folcloric Mugurel de Vlașca dovedește încă odată că Biserica poate fi  un puternic factor educațional. Felicitări Mugurel de Vlașca și respect pentru părinții voștri că au crescut asemenea copii!

9 (1)

(Jurnal giurgiuvean)