casa-publimedia-shutterstockÎn ultima ședință a Consiliului local Giurgiu viceprimarul municipiului, Alexandru VLADU,  a venit cu o propunere extrem de inteligentă care ar putea rezolva mai multe lucruri importante deodată, la noi în oraș. Plecând de la realitatea că la această oră în municipiu  au fost identificate circa 2900 de apartamente libere, el a propus ca după o analiză de preț, Primăria Giurgiu  să încerce să achiziționeze aceste locuințe  de la proprietari , la un preț sub cel cheltuit până acum pe construcția apartamentelor prin ANL.

După cum ne declara ( în exclusivitate pentru publicația noastră) , Alexandru VLADU,  în acest mod se vor rezolva 3 mari probleme: cea a destinatarilor acestor imobile ce doresc să le vândă dar nu găsesc cumpărători, cea a lipsei de locuințe în municipiu, foarte multe familii așteptând ani buni uneori fără nicio șansă, un apartament, și a treia cea a instalării rapide în noul apartament a chiriașilor, imediat ce aceste locuințe vor fi preluate de la proprietari . În felul acesta – mai spunea vicele Vladu – Primăria va fi cea care va stabili prețul pe metru pătrat și în funcție de el  va cumpăra apartamente de la populație.

Conform acestei soluții  am putea asista pe de-o parte la relansarea pieței imobiliare din municipiu, sute de imobile executate silit de bănci sau executori judecătorești  așteptând de ani buni să fie vândute fără nicio șansă…iar pe de altă parte această măsură va rezolva întrucâtva problema locuințelor sociale .

(Marian TARU)