Untitled-1_512848_352e421ce2FOTO: Cam așa ar putea arăta terenurile din imediata apropiere a blocurilor municipiului dacă gesturile locatarului din materialul de față, ar fi urmate și de ceilalți cetățeni. Vă place?   

Nu este prima dată când publicația noastră semnalează  lipsa de educație, comportamentul de boschetari al unor concetățeni care, o dată ajunși la bloc, după ce probabil au trăit cu closetul în fundul curții , rămân tributari obiceiurilor deprinse , comportându-se  ca în curtea lor de la țară! Vă vine să credeți sau nu, mai sunt giurgiuveni care consideră că gunoiul poate fi aruncat oricum ,  și de oriunde  prin oraș, la întâmplare ( că trebuie să vină cineva să-l ridice!), ignorând total normele de igienă, de sănătate a celor ce ar putea intra în contact cu aceste focare de infecție. Mai sunt și astăzi locatari de bloc care aruncă punga cu gunoi pe geam, cotorul de măr sau scrumiera cu mucuri de țigări , pentru a nu fi nevoiți să coboare trei etaje și să facă alți câțiva zeci de pași pentru a ajunge la pubela/containerul din apropierea locuinței. Cetățeni ce nu doresc să  sacrifice niciun gram din tonele de nesimțire de care suferă!

Și cu toate astea ni se pare inexplicabil cum la kilometrul ”0” (zero) al municipiului sunt totuși locatari care au un astfel de comportament . Zilele trecute în timp ce jurnaliștii noștri își beau cafeaua în micuța grădiniță de vară pe care Brutăria ”Pâinilă” și-a amenajat-o recent  pe strada Independenței , la parterul blocului 107, sc. A (adiacent Centrului Medical EMA), câteva cotoare de roșii și coși de castraveți au zburat printre mese, aruncate fără jenă , pe geam, de la etaj. Cineva de la o masă a avut  îndrăzneala să fie ironic, cerând celor ce confundaseră trotuarul străzii cu groapa de gunoi, ulei și ceapă pentru a putea avea salata întreagă! Întrebate dacă nu cumva gestul căruia colegii noștri căzuseră victime a fost cu dedicație ( sau este un semn de invidie față de inițiativa patronului care a lansat acum și un nou sortiment de prăjituri ce  îi va înmulți cu siguranță clientela),  vânzătoarele magazinului cât și câțiva dintre locatarii imobilului  ne-au mărturisit  că acest gest reprobabil   a devenit din păcate   o obișnuință!

Iată de ce dorim, cu acest jenant prilej, să declarăm război mârlanilor care îi confundă pe trecători cu pubela străzii, și să-i anunțăm pe cimpanzeii care dejectează în capul trecătorilor/consumatorilor tot felul de resturi menajere că vom pune sub observație apartamentele acestui bloc, ajungând chiar la situația în care vom publica numele tuturor celor ce locuiesc pe această scară pentru ca  giurgiuvenii care-i cunosc să decidă singuri  cine poate fi în stare de un asemenea comportament manifestat chiar  în buricul târgului.

(Citizen)

 N.Red. Deunăzi scriam despre un grup de tineri care a primit o pungă cu apă în cap, aruncată de la etajul 4,  la ora 20.00 , (nicidecum o oră înaintată!),  în spatele  blocului ce are la parter marketul Sigma de pe șoseaua București. Între timp am aflat și cine a fost autorul acestui gest care ”și-a furat-o” , luându-se măsurile legale  împotriva sa…

4 COMENTARII

  1. In Giurgiu stam foarte prost la capitolul educatie, bun simt, spirit civic, avem apucaturi talibanice. Mancatorii de seminte, aruncatorii de gunoi, manelistii cu boxele date la maximum configureaza pitorescul acestui oras. Indiferent cine va fi primar gradul de nesimtire, lipsa oricaor norme minime de civilizatie este de neschimbat.

  2. Sunt giurgiuveni lipsiti de minime norme de educatie, probabil au trait in satra sau in pubela fiind total certati cu civilizatia. Oricum acest oras arata dezolant si asta nu numai din cauza autoritatilor ci si a lipsei de bun simt a unora dintre giurgiuveni. Giurgiuvenii au multe de invatat la capitolul maniere, educatie, spirit civic. Doza de rautate, invidie, incultura, infatuare este la maximum in acestminunat oras

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.