30 Septembrie, ziua depunerii moțiunii de cenzură!

0
232
De la stanga la dreapta: Iulian Bulai, Florin Iordache, Claudiu Manda, Vasile Daniel Suciu si Nicu Falcoi participa la sedinta plenului reunit al Camerei Deputatilor si Senatului in care se citeste motiunea de cenzura intitulata "Ajunge! Guvernul Dragnea-Dancila, rusinea Romaniei", urmand ca in sedinta de joi sa fie dezbatuta si votata de parlamentari, luni, 17 decembrie 2018, in Bucuresti. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Ludovic Orban le-a transmis liberalilor, luni, în BEX al PNL, că are promisiunea a 22 de voturi de la ALDE la moţiunea de cenzură, au declarat surse din partid, pentru MEDIAFAX. Liderul PNL le-a mai spus că moţiunea va fi depusă pe 30 septembrie.

Orban le-a explicat liberalilor că are promisiunea a 22 de voturi din partea ALDE la moţiunea de cenzură, însă personal estimează că vor fi 18-19 voturi pentru din partea aleşilor ALDE, au explicat sursele citate.

Acesta le-a explicat colegilor, în reuniunea BEX al PNL de luni, că vor mai fi discuţii cu minorităţile şi cu mai mulţi parlamentari de la PSD. Ludovic Orban a adăugat că moţiunea de cenzură va fi depusă pe 30 septembrie, iar dacă ALDE votează pentru demers, atunci moţiunea va trece.

Liberalii au purtat săptămânile acestea negocieri cu partidele politice în vederea susţinerii moţiunii de cenzură. PNL vrea să aibă cel puţin 233 de semnături strânse la moţiunea de cenzură pentru a asigura că aceasta va fi adoptată.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Biroul Politic Executiv al ALDE se reuneşte, luni, pentru a lua o decizie cu privire la strategia la moţiunea de cenzură. Liderul formaţiunii a precizat că, în opinia sa, ALDE ar trebui să semneze moţiunea.

De asemenea, vcepreşedintele ALDE Varujan Vosganian a declarat, joi, că, în urma discuţiilor cu colegii săi din Camera Deputaţilor, toţi deputaţii „loiali” ALDE semnează moţiunea de cenzură care ar urma să fie depusă de PNL împotriva Guvernului. Vosganian a mai anunţat că a semnat moţiunea.

Aleşii PSD vor fi prezenţi în sală, însă nu vor vota moţiunea de cenzură.