După ani de zile în care nimeni nu a luat înseamă starea jalnică a liceului Ion Majorescu – singurii care au alocat ceva bani fiind câţiva oameni de afaceri cu suflet- autorităţile şi-au întors ochii şi spre acest simbol al învăţământului giurgiuvean. Aşa se face că joi Primăria a primit o veste extrem de plăcută: Ministerul Educaţiei a alocat aproape 30 de miliarde de lei vechi pentru continuarea lucrărilor la Majorescu! Anunţul a fost făcut  de viceprimarul Alexandru Vladu, invitat în studioul Valahia TV, unde a precizat că Giurgiu a avut parte de o surpriză extrem de plăcută. Profitând de faptul că marţi un reprezentant al Ministerului Educaţiei a fost prezent la o acţiune la Şcoala 10, conducerea Primăriei l-a abordat pentru o discuţie în care a readus în atenţie problemele financiare care împiedică reluarea lucrărilor la Colegiul Ion Majorescu.

La două zile după această discuţie, Primăria a primit bani! Nu numai pentru Majorescu, ci şi pentru alte şcoli din Giurgiu, iar sumele nu sunt deloc de neglijat, numai pentru ”Majorescu” fiind alocaţi aproape 30 de miliarde de lei vechi. Nu a fost uitat nici Liceul de Chimie, unde s-au dat bani pentru amenjarea unei piste de atletism, în perspectiva transformării liceului în unul cu profil sportiv.

Banii alocaţi municipiului vin în urma discuţiei purtate cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei, dar şi a unui memoriu depus de conducerea Primăriei în luna iulie. Imediat ce au fost anunţaţi de primirea acestor sume, reprezentanţii Primăriei au luat legătura cu firma care se ocupă de reconstrucţia liceului, în vederea reluării cât mai rapide a lucrărilor. Aşadar, după ani de zile de nepăsare, în sfârşit, liceul Ion Majorescu are şanse de a redeveni ceea ce a fost odată: mândria învăţământului giurgiuvean!

Cristina MOISE