DSC03972 (1)

În cadrul unei conferințe de presă desfășurată pe data de 24 martie, la sediul Bibliotecii Județene I.A. Basarabescu din Giurgiu, directorul instituției, Dan Mucenic, a făcut apel la toți iubitorii de carte să participe în zilele următoarea la o serie de manifestări culturale, concepute sub genericul ”Primăvara literară”. Aceste evenimente dedicate literaturii vor avea loc la sediul Bibliotecii, în zilele de 26, 27 și 30 martie.

În desciderea manifestărilor, în data de 26 martie este programată o întâlnire deosebită cu câțiva reprezentanți de seamă ai presei naționale, printre care scriitorii Neagu Udroiu și Ion Andreiță, poetul Nicolae Dan Fruntelată și publicistul Ovidiu Marian.

Vineri, 27 martie, va avea loc lansarea volumului cu numărul 16 din colecția ”Biblioteca giurgiuveană”, intitulat ”Moș Stan”, aflat sub semnătura venerabilului scriitor giurgiuvean, Ioan A. Basarabescu, de la moartea căruia se vor comemora 63 de ani.

Luni, 30 martie, ultima zi a manifestărilor , Chris Simion, cunoscută în teatru ca regizor de avangardă, își lansează cel mai nou roman, „40 de zile”, în parteneriat cu Editura Trei. Celebra scriitoare va poposi la Giurgiu, unde se va întâlni cu pasionații de lectură din oraș, în cadrul turneului național ce va dura, simbolic, 40 de zile și care va trece prin 40 de orașe, printre care și Giurgiu.

(Teodora NICOLAU)