19_bani_medicamente_shutterstock_55733326-465x390Deși anunțată pentru data de 10 martie ieftinirea medicamentelor a fost amânată. Populația (inclusiv giurgiuvenii) va începe să resimtă concret scăderea prețului la medicamente abia după sărbătorile pascale, în condițiile în care aceasta a fost amânată, deși este așteptată de mai mult timp.

Așa că  prețurile la medicamente vor scădea cu 20% abia după sărbătorile de Paşti , după cum declara Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. În acest fel ele se vor apropia de preţurile din alte ţări europene. În concluzie producătorii trebuie să-şi coreleze preţurile cu cele minime din alte state europene.  Totodată atunci va fi gata și un nou catalog al medicamentelor. Ministrul mai preciza că preţurile vor  trebui calculate conform ordinului , cinstit!, avertizându-i  pe toţi că ministerul va avea posibilitatea de a verifica.

La rândul lor, farmaciile din Giurgiu nu au primit deocamdată lista cu medicamentele ieftinite, însă zilele următoare ele speră să fie înștiințațe asupra acestui aspect, iar de îndată ce va intra în posesia ei, redacția ”Jurnal Giurgiuvean” v-o va prezenta. (Teodora Nicolae)