Pentru că rândurile noastre anterioare au stârnit nu numai interesul publicului, dar mai ales al salariaților din Penitenciarul Giurgiu, vă oferim cu amabilitatea gazdelor acestui site, câteva  din materialele acestui interesant subiect . Iată-l pe primul… 

În ultima perioadă, din ce în ce mai mult personalul unității se simte admonestat, tras larăspundere sau vânat, pentru orice neregulă cât de neînsemnată ar fi. Situațiile în care se presupune că angajații s-ar face vinovați de abateri disciplinare nu țin cont de condițiile reale de muncă ci se raportează doar la legislația și regulamentele în vigoare.
Fără a se oferi angajaților mijloacele prevăzute de aceeași legislație, sunt taxați pentru orice nimic și sunt inhibați în exercitarea activității.
O structură care ar trebui să culeagă informații și să le fructifice în rezultate care să prevină evenimente grave este folosită în toate cazurile ce țin de verificarea unor situații presupuse a fi abateri disciplinare sau mai știu eu ce. O structură de acest tip nu trebuie să-și piardă timpul cu culegerea de informații de genul: cine a divorțat, cine s-a cuplat și cu cine, cine întârzie la serviciu, cine și unde își petrece timpul liber, etc. Sincer, nici nu cred că așa procedează colegii noștri.

Am atras atenția directorului unității asupra unor situații pe care noi le considerăm abuzive sau răzbunătoare. De asemenea, am solicitat ca verificările să fie efectuate de specialiștii din sectorul respectiv (operativ, logistică, etc.) ci nu de persoane desemnate doar pentru că există o mai mare încredere în ele.
Pentru a se ferii din calea răzbunărilor unii colegi aleg să se retragă în posturi în care nu au de a face cu anumite persoane. Surpriză, aceștia apar unde nu te aștepți !
Considerăm că toată lumea trebuie să-și facă treaba exemplar, inclusiv structura care are ca ritual să treacă în revistă personalul unității zilnic, doar între orele 07.30-08.15 în PC 1.
Din luna decembrie 2013 port discuții și solicit directorului unității ca această situație care agasează și provoacă personalul să înceteze însă, observ că nu are interesul și nici forța de a decide un program cu adevărat eficient pentru membrii compartimentului respectiv. O să vină momentul în care lucrurile vor intra pe făgaș normal dar va trebui să le forțăm un pic.
Atitudinea superioară și îngâmfată a celor câțiva colegi față de masa mare a personalului unității nu face decât să creeze o stare de nervozitate și sictir.
Nici acum, când parcarea unității este aproape pe jumătate goală ei nu catadicsesc să aducă mașina în parcare și o lasă acolo unde pot provoca evenimente grave.
Cum putem interpreta atitudinea directorului unității față de aceste situații, când îmi spune de luni de zile că va rezolva ?
Colegul M.D. vicepreședinte SNLP Giurgiu a fost zilele trecute înjurat și amenințat de p.p.l. A scris o notă de informare și a încercat să discute cu directorul unității însă, a fost refuzat de acesta. Colegul și-a lăsat nota în secretariat și acum așteptăm răspunsul conducerii unității pentru că structura de care vorbeam mai devreme este cea abilitată să intervină în soluționarea situației (nu cred că știau).
Pe viitor, ca să aducem lucrurile la normal să recomandăm ca, în orice caz de amenințări aduse de p.p.l. și știm că sunt destule, să vă adresați în scris conducerii unității, invocând în nota de informare ca bază legală Decizia 679 din 2012 (Decizia directorului general alANP nr. 679/2012).
De asemenea, propunem directorului unității prin cei care citesc articolul și mâine dimineață îl informează, să organizeze întâlniri cu personalul din sectorul operativ pentru a explica prevederile deciziei menționate.
Ne-am fi dorit să colaborăm real și permanent cu structura însă, din păcate, se vede că nu avem cu cine. (Ș.O.)

 

***N.Red. Am respectat întocmai grafia și topica acestui material . ( Belphegor)