0
716

Așa cum scriam recent muniția rămasă din cel de-al doilea război mondial a început să iasă la iveală, în ultima perioadă, mai ales în pădurile din județul Giurgiu, mai ceva decât ciupercile după ploaie. 

Un apel 112 primit de ISU Giurgiu, astăzi, 13 aprilie,  în jurul prânzului, sesiza faptul că în pădurea din localitatea Teișor au fost descoperite mai multe cartușe.

Pentru cei ce nu cunosc această localitate precizăm că satul Teișori  face parte  din județul Giurgiu și aparține de comuna Bulbucata, alături de Coteni și Făcău, având o populație de 443 locuitori.

Cel care a solicitat sprijinul autorităților a fost un  cetățean  care desfășura, ca hobby, activități de căutare a obiectelor vechi, folosind un detector de metale. Obiectele (gloanțele) erau acoperite de pământ, fiind găsite cu ajutorul aparatului respectiv.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de pirotehnicieni din cadrul ISU Giurgiu. În urma verificărilor efectuate, aceștia au stabilit că este vorba despre 11 cartușe și un tub cartuș, de calibrul 10,35 mm, provenite din cel de-al doilea război mondial.

Acestea au fost ridicate și transportate în siguranţă, urmând să fie distruse.

La acțiune au fost prezenți și polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Mihăilești.

(Jurnal)