AcasăActualitateLocuințele sociale de la Varlaam, un proiect de anvergură al Primăriei din...

Locuințele sociale de la Varlaam, un proiect de anvergură al Primăriei din Adunații Copăceni

În luna februarie a acestui an au început lucrările celor 98 de locuințe sociale pe care Primăria comunei Adunații Copăceni le construiește în localitatea Varlaam, fiind unul dintre proiectele de anvergura ale primăriei. Zilele trecute, Daniel Rusu a vizitat șantierul unde vor fi amplasate acestea, ocazie cu care i-am solicitat câteva informații despre stadiul proiectului și am aflat lucrurile interesante pentru viitorii beneficiari ai locuințelor sociale.

„Locuințele se construiesc într-o zonă verde care oferă o imagine frumoasă atât către râul Argeș, dar și a Bucureștiului în depărtare, fiind amplasate pe Strada Principală, cu ieșire la DN5. Ca să vă faceți o vedere de ansamblu, pot spune că frumusețea priveliștii este comparabilă cu cea de pe Domeniile de la Greaca, dar zic eu, chiar mai frumoasă. Vor fi construite garsoniere, apartamente cu două și trei camere care vor avea drept destinatari familiile cu mai mulți membri, dar și persoanele care sunt detașate cu serviciul în comuna noastră, ca de exemplu polițiști, medici, profesori, etc.”

L-am întrebat pe Daniel Rusu dacă există deja solicitări pentru toate 98 de locuințe ce vor fi ridicate și acesta mi-a declarat că „ar avea nevoie de dublul la cât se vor construi, cererile fiind deja depuse de către viitorii beneficiari”.

(Foto: 13 februarie)

(Foto: 20 mai)

Construirea de locuinţelor sociale de la Varlaam se va face prin Planul Național de Reconstrucție și Dezvoltare (PNRR).

Autoritățile implicate în derularea acestui program sunt Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, alături de Consiliul Local al comunei Adunații Copăceni.

„Aceste  locuinţe vor avea costul chiriei subvenționate, fiind destinate unor categorii de persoane defavorizate prevăzute de lege, cărora nivelul de existentã nu le permite accesul la o locuintă în proprietate sau închirierea unei locuinţe în condiţiile pieţei. Obiectivul ce se doreşte a fi atins este asigurarea unor condiţii de locuit decente pentru categoriile sociale dezavantajate”, ne mai preciza edilul comunei Adunații Copăceni.

Valoarea acestui proiect de ridică la 7.000.000 de euro, construirea acestuia întinzându-se pe o periodă de trei ani de zile.

(Ana Magheru)

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
14.4 ° C
14.4 °
14.4 °
52 %
8.2kmh
89 %
joi
13 °
vin
16 °
sâm
16 °
Dum
18 °
lun
18 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!